Van januari tot maart stond deze musical al in de theaters. Totdat Corona roet in het eten gooide, maar volgens De Graaf & Cornelissen entertainment zouden nog veel meer mensen van deze voorstelling mogen genieten. Daarom stonden vanavond, met een net iets andere cast, alle zes de spelers weer op het toneel. Tony Neef in de rol van Rolf, Mariska van Kolck als Lonneke, Julia Berendse als Trees, Willemijn van Holt als Roos, Jordy van Loon als Benjamin en in plaats van Dook van Dijck stond nu David van den Tempel op het toneel.

De musical die de schnabbeltour laat zien van zes artiesten door de Nederlandse theaters. Met hierin ruim veertig klassiekers van Rob de Nijs, Ria Valk, Ronny Tober, Boudewijn de Groot en vele anderen. Een tour die ophoudt door de komst van de televisie waar Lonneke haar hart aan verliest. Als ze na enige tijd weer samenkomen is dit aan het graf van een van de artiesten, waar met weemoed wordt terug gedacht aan de mooie tijd en liedjes.

De musical heeft een kleine metamorfose ondergaan door een verandering van minder decor, wat niet afdoet aan de voorstelling. Ook zijn er enkele andere liedjes, zo bracht Tony Neef het liedje Margootje van Wim Sonneveld ten gehore. Zijn fijne stem was heerlijk om te horen en deed de dames voor mij heen en weer wiegen op de stoelen. Dat er bij live theater van alles kan gebeuren bleek maar weer toen tijdens het 2e nummer het brandalarm meedermaals af ging. Echter de professionals lieten zich niet weerhouden en Tony wist met een improviseerde tekstaanpassing het publiek gerust te stellen dat er niets aan de hand was.

Ook nieuweling David van den Tempel past met zijn stemgeluid en ervaring goed binnen de cast. Het is een cast die ondanks de pauze nog steeds goed op elkaar is ingespeeld. Ze bewegen vloeiend van het ene liedje in de andere en nemen het publiek mee op hun tour.

Het is moeilijk voor het publiek om met alle herkenbare liedjes tegenwoordig niet te mogen meezingen. Hoewel dit zeker ook weer een andere dimensie geeft en je volledig in de luisterstand plaatst, waardoor men mogelijk de context van de liedjes intenser kan beleven.

De musical is nog de komende maanden in verschillende Nederlandse theaters te zien. Op de site van De Graaf & Cornelissen zijn alle speeldata terug te vinden https://www.degraafencornelissen.nl/

Tekst: Marloes Romeijn
Foto’s: Mariska Steenbergen

Lees ook:
Perspresentatie bij ‘Haal het doek maar op