Brigitte Heitzer speelt na een gedwongen pauze van zes maanden ineens in twee producties. ‘Brigitte  en René doen het samen’ en ‘Falsettos’. Wij spraken haar over haar rol van ‘Trina’ in ‘Falsettos’ en de coronatijd die elk leven op zijn kop heeft gezet. 

 

Brigitte Heitzer

Brigitte Heitzer is een veelzijdige actrice en zangeres. In 2007 won ze bij de AVRO de finale van de televisie zoektocht Op Zoek naar Evita. Ze vertolkte de rol van Evita anderhalf jaar in Nederland en België. Deze rol leverde haar een Johny Kraaikamp Musical Award nominatie op voor Beste vrouwelijke Hoofdrol. Bijzonder is het dat Brigitte haar gelauwerde rol van EVITA na ruim tien jaar opnieuw op zich nam. Afgelopen seizoen speelde ze de rol van Marilyn Monroe in de prachtige kleine musical Goodbye Norma Jeane, die helaas, vanwege corona, na een gelauwerde première vroegtijdig moest worden stopgezet.Na Evita volgden grote rollen in diverse musicals waaronder All shook Up (Nathalie), Petticoat (Alternate Pattie Jagersma) en Miss Saigon (Ellen), allen bij Joop van den Ende Theaterproducties. Eerder was ze bij hen al te zien in Passion(ensemble), Beauty and the Beast(understudy Belle)en Tarzan(understudy Jane).

Toneel

In seizoen 2012/2013 speelde ze haar eerste toneelrol. Onder regie van Bruun Kuijt was ze naast o.a. Peter Tuinman en Genio de Groot als Sheila te zien in de thriller Dial M for Murder van Het Thrillertheater.

Verder speelde ze in, 50 Tinten Grijs, De parodie(Johanna) van Senf Theaterproducties,Nonsens(Zuster Amnesia) van De Graaf & Cornelissen Entertainment en in Putting it Togeter(Lynette)en Into the woods(Assepoester) van PIT productions. Tevens was ze te zien als Janet in de feelgood musical The Full Monty.

Musical Award

Voor haar rol als Eva Peron won ze in 2018 de Musical Award voor Beste Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Voor haar rol van Lynette in Putting it Together ontving Brigitte in 2015 de Muscial Award voor Beste Vrouwelijke bijrol in een kleine musical.

Op televisie speelt Brigitte al 5 seizoenen in de serie De Nachtwacht die op KETNET uitgezonden wordt en waar inmiddels ook al twee films van zijn opgenomen.

Lees ook:
Brigitte Heitzer en René van Kooten samen op een muzikale reis