René van Kooten is een van de bandleden van Shifting Daylight die verder bestaat uit Bram Bol en Ingmar Spaaij. Binnenkort gaan ze samen op tour en spelen in vele theaters door heel Nederland. Wij waren bij een eerder optreden en maakten dit verslag.

 

René is zanger en gitarist van de band Shifting Daylight waarmee hij in 2014 en 2018 een album uitbracht en gedurende 2016 – 2018 langs de theaters toerde met het theaterconcert ”Something so Real”.

 

 

René van Kooten

Hij begon zijn professionele carrière in 1998 in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden vele hoofdrollen in onder meer Aida (Radames), Beauty and the Beast (Gaston/beest),
Les Misérables  (Jean Valjean), Urinetown , Jersey Boys (Tommy DeVito), Into the woods, Aspects of Love (Alex), Kiss of the Spiderwoman (Valentin), Sweeney Todd (Sweeney Todd), The Bridges of Madison County (Robert Kincaid) en Evita (Che).

Naast deze theaterproducties vertolkte hij in 2013 de rol van Jezus in The Passion en speelde hij meerdere jaren in een concertante versie van Andrew Lloyd Webber’s Jesus Christ Superstar

Prijzen

René ontving zowel voor zijn rol van Jean Valjean (Les Misérables ) in 2008 als voor zijn rol van Che (Evita) in 2019 een Musical award voor de beste mannelijke hoofdrol.

Televisie

Op televisie was René te zien in De Beste Zangers van Nederland 2016 en speelde hij kort in Goede Tijden Slechte Tijden. Verder was hij te horen in meerdere animatiefilms, waaronder Vaiana (Mauï) en Enchanted (prins Edward). 

Lees ook:
Shifting Daylight: Een muzikale brug tussen de blokkerende hokjes