Een druk weekend voor De Graaf en Cornelissen. Zagen we afgelopen vrijdag ‘Haal Het Doek Maar Op’ opnieuw in première gaan, vandaag kregen we een voorproefje van de (culturele) wederopstanding van Adèle Bloemendaal (Ellen Pieters), Jasperina de Jong (Hanneke Drenth) en Connie Stuart (Frédérique Sluyterman van Loo), beter bekend als De Grote Drie. Niet de musical dit keer, maar een concertante. De musical verscheen overigens in lockdowntijd online, zodat de doorgewinterde musicalliefhebber toch niet geheel verstoten bleef van het broodnodige theaterzuurstof.

 

Concertante versie

In deze concertante versie concentreert het verhaal zich op het concert van de Drie die iedereen wel wilde maar er nooit is gekomen. Bij het maakproces van de musical had het artistieke team (Lars Boom, Paul van Ewijk, Ellen Pieters en Hans Cornelissen ) de grootste moeite met de keuze van de nummers : het zogenaamde ‘Kill your darlings’ effect. Er was nog zoveel moois en bekends in het rijke repertoire, dat nu in deze nieuwe versie wel aan bod kan komen.

De drie actrices vertolken in character ‘hun’ grootste successen. Tijdens de presentatie mochten we al genieten van een tweetal medleys (zie ons videoverslag voor het optreden en interviews met de drie dames, volgt later ).

Extra nummers

Deze nummers worden in het theaterconcert aangevuld met Het is Over, De Minutenwals, Zeur niet, Herr Heinzelmann, De bokken en schapen, Wat heb je gedaan Daan, Jaloezie, Dobbe Dobbe Dobbe, Om alles, Lou er ligt een lijster in de la, De vleselijke woning, Er zit nog leven in de oude kat, We bennen op de wereld om mekaar te helpen nietwaar, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag.

De grootste uitdaging straks zal het verbod op meezingen worden, gezien de aanstekelijke melodieën en overbekende teksten. Maar het publiek mag zich gaan voorbereiden, want meeklappen mag altijd, en de cast neemt dan met veel enthousiasme de zangpartijen wel op zich.

De concerttour zal 17 september zijn aftrap beleven in Schouwburg de Meerse en tot december in verschillende theaters te zien zijn.
Voor speeldata en kaarten: www.degraafencornelissen.nl

Lees ook:
De Grote Drie: Prachtige zang brengt bekende nummers tot leven