De grote drie iconen zijn Jasperina de Jong, Conny Stuart en Adèle Bloemendaal staan weer op de Nederlandse tonelen.

Jasperina de Jong, een ironische actrice, cabaretière en zangeres, die de dood van haar geliefde al op jonge leeftijd onder ogen moest zien,
Conny Stuart, naast actrice, cabaretière en zangeres ook musicalster, die twee relaties niet in stand kon houden, en
Adèle Bloemendaal, een vrijgevochten actrice, cabaretière en zangeres met een schaterlach en een niet te missen passie voor drank…

Deze drie vrouwen komen in dit fictieve verhaal bij elkaar en plannen met z’n drieën een concert. Tijdens de brainstormsessie blijken hun verschillende karakters niet altijd bijzonder goed met elkaar te matchen, maar komen wel de mooiste liederen uit hun carrière naar boven.

De grote Drie 3.0

Op 12 februari 2017 ging de musical voor het eerst in première, waarna ook een reprise niet uitbleef. Op 19 september werd de show opnieuw gespeeld in de stadsschouwburg van Utrecht, dit keer echter net in een ander jasje. De verhaallijn is tot het hoogstnoodzakelijke herschreven, waardoor er meer nummers voorbij konden komen en de voorstelling wat vlotter werd. In dit verhaal draaide het meer om het concert waar de musical juist naar toe werkte.

Wat wel overeind is gebleven zijn de nog steeds fenomenale powerhouses die de rollen van Jasperina, Conny en Adèle op zich hebben genomen, namelijk Hanneke Drenth, Frédérique Sluyterman van Loo en Ellen Pieters. Door alle drie werden de typetjes sterk neergezet, waardoor het minimalistische verhaal versterkt werd en erg scherp was. Ze konden hun zangtalenten kwijt in gouwe ouwe zoals: Het is Over, De Minutenwals, Zeur niet, Herr Heinzelmann en Wat voor weer zou het zijn in Den Haag. Het decor is meegenomen vanuit de eerdere versie van het stuk, net zo bescheiden maar alomvattend als de verhaallijn.

 

Muzikale begeleiding

De grote stabiele basis was het muzikale duo Billy Malow en André van Damme. Billy bespeelde de vleugel vol overgave en zong waar nodig een nootje mee. Hij bedacht extra melodielijnen en zorgde voor een soepele overgang tussen de verschillende liedjes. André zorgde achter het drumstel voor de juiste beat bij ieder nummer. Ze zorgden ervoor dat de zaal niet stil op de stoel kon blijven zitten.

Veiligheid

Stadsschouwburg Utrecht heeft er in alles voor gezorgd dat de voorstelling soepel en veilig kon verlopen. Overal waren er in het theater maatregelen getroffen, zodat de 1,5 meter afstand eenvoudig te handhaven was. Mensen gingen per rij naar binnen en op dezelfde manier naar buiten. Tussen de verschillende huishoudens waren er twee stoelen vrij en er was om de rij een rij onbezet. Dit werd allemaal duidelijk aangegeven en zorgde voor een rustig verloop. Daarnaast waren er verschillende plaatsen waar men hun handen kon desinfecteren. Op deze manier kan er toch theater worden gemaakt en dit is meer dan welkom voor heel veel mensen. Kom dus vooral kijken naar deze nostalgische voorstelling, door kaarten te bestellen bij een theater in de buurt!

Meer informatie is te vinden op https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/2021-de-grote-drie-in-concert.

Lees meer:
De Grote Drie eindelijk In Concert…

Verslag: Jenny Evendijk
Foto’s: Rob de Haan