‘Voor Rent was er tick, tick…BOOM! Dit autobiografische verhaal van drievoudig Tony Award winnaar Jonathan Larson gaat over een componist en de keuzes die hij heeft moeten maken, voor hij doorbrak. Veertien liedjes, tien karakters en maar drie acteurs maken dat dit stuk niet vaak gekozen wordt.’

Producent en Regie: Paul Francken Muzikale leiding: Richard FitzHugh

De rollen

JONATHAN: een worstelende componist, die
bijna 30 jaar wordt. Michaels huisgenoot en Suzans vriend. Man, speelleeftijd bijna 30, vocal range A2-A4

MICHAEL: een voorheen-acteur-die-de-zakenwereld-in-is-gegaan. Hij is Jonathans ex-huisgenoot en beste vriend. Man, speelleeftijd 30, vocal range Bb2-Gb4

SUZAN: danseres en Jonathans vriendin. Sexy, aardig, onafhankelijk. Vrouw, speelleeftijd 25-30, vocal range A3-D5Als je een muziekinstrument (piano, gitaar) bespeelt, is dat in deze show zéker een pre!

‘tick, tick… BOOM!’

Jonathan, een musicalschrijver, wordt bijna 30. Hij werkt nog steeds als ober in een eetcafé en probeert ‘the Great American Musical’ te schrijven. Zijn vriendin Suzan wil zich graag met hem settelen en zijn beste vriend Michael, die een fantastisch acteur is, heeft zijn acteercarrière inmiddels ingeruild voor een carrière in de zakenwereld en die legt hem bepaald geen windeieren. Wat moet Jonathan doen? Zijn dromen opgeven en toch maar ‘veilig’ kiezen? Of doorgaan met hetgeen wat hem zo gelukkig maakt?

Waar moet je aan voldoen?

Je bent tussen de 18 en 35 jaar.
Je hebt ruime solistische ervaring in het (amateur) muziektheater. Je bent in staat een grote rol te dragen.
Je bent beschikbaar in de periode oktober 2020 tot medio mei 2021.

Goed om te weten!

Waar? Regio Nijmegen
Repetitiedagen worden in overleg met de cast vastgesteld. Voorstellingen begin mei 2021.

Om bij te dragen aan de kosten wordt een deelnamebedrag gevraagd van € 300,-. Dit komt neer op zo’n € 10,- per repetitie. Je krijgt daar roem en faam voor terug en een hele leerzame en leuke repetitietijd, waar je veel van jezelf mag inbrengen.

Wil jij een rol in deze productie?

Geef je dan nu op voor de audities! Deze zijn op zaterdag 10 oktober. Mail je CV en jouw motivatie naar ​ticktickboom@paul-francken.nl​.

Informatie over producent /regisseur

Paul Francken is een “jonge theatermaker met ervaring.”
Jong? Niet letterlijk, wel in het theatervak.
Ervaring? Zeker, als je alle regies en rollen die hij speelde in en buiten het onderwijs meetelt. Paul werkte 20 jaar in het onderwijs en speelde vele rollen, onder andere bij Sempre Sereno in Wageningen. In 2017 ging hij alsnog naar Theaterschool de Trap in Amsterdam en in 2019 naar de Regieopleiding van Huis van Puck in Arnhem. Met deze voorstelling maakt hij de cirkel rond: het is een afstudeervoorstelling. Zie ook ​www.paul-francken.nl​.

Met ‘​tick, tick… BOOM’ ​geeft Paul het publiek een kijkje in het proces, waar mensen doorheen gaan, ook hijzelf, als ze kiezen voor hun passie. Of niet…

Zien we jou terug bij de audities?