Gisteravond was het de beurt aan derdejaars groep A (Midja Linscheer, Lotte van der Made, Lana Poort, Maaike Franken, Thibault Gellinck, Myrthe Kuipers en Silyan ElKattabi) voor hun Integratie Performance. Daarvoor hebben de studenten de afgelopen jaren lessen gevolgd. In de integratielessen leer je om je vaardigheden qua muzikaliteit, zang, spel, fysiek en theatraliteit met elkaar te verbinden en te combineren.

Het IP is een voorstelling waarbij de student vier nummers brengt. Het leuke van het IP is dat het een bonte rij van stijlen is waarin de studenten hun IP maken. Die verscheidenheid maakt het ook zo boeiend en er is geen rode draad in het concert. Er zijn kleinkunstnummers die mooi theatraal worden gebracht, zelf geschreven nummers maar ook nummers waar lekker op gedanst werd met strakke choreografieën. Iedereen helpt met elkaars IP. Tijdens de optredens, maar ook tijdens het op- en afbouwen. Het enthousiasme voor de opleiding Muziektheater komt goed over op het aanwezige publiek wat het zo leuk maakt om naar te kijken. Ook gisteravond was het niveau weer hoog en was het volop genieten.

Codarts

Studenten aan de afdeling muziektheater krijgen een breed scala aan vakken aangeboden, waaronder zangtechniek, stemtraining, acteren, dans, repertoirestudie en theatergeschiedenis. Ze worden getraind om zich te ontwikkelen als veelzijdige performers die in staat zijn om verschillende genres en stijlen van muziektheater aan te pakken, zoals musicals, opera, operette en hedendaagse muziektheaterproducties. Codarts muziektheater heeft een sterke focus op individuele begeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Studenten krijgen de kans om hun eigen artistieke identiteit te ontwikkelen en worden gestimuleerd om hun unieke talenten en stemmen te ontdekken.

 

De afdeling muziektheater van Codarts heeft een uitstekende reputatie en alumni hebben succesvolle carrières opgebouwd in de internationale musical – en muziektheaterindustrie. De opleiding biedt studenten een solide basis en professionele training om hen voor te bereiden op een breed scala aan carrièremogelijkheden, zoals optreden in professionele theaterproducties, werken als muziektheaterdocenten of het creëren van hun eigen muziektheatergezelschappen.

Volgende week is groep B aan de beurt.

Coaching studenten:
Judith Linssen
Erik de Reus
Peter van Dosselaer
Leo van der Plas

Muzikale leiding:
Ezra van Nassauw

Bandleden:
Ezra van Nassauw
Ward Veenstra
Lennart van Dijk
Sander Mens