Voorstelling Amandla! Mandela belicht menselijke kant

Bos Theaterproducties en het DeLaMar Theater komt met een geheel vernieuwde voorstelling over Nelson Mandela: Amandla! Mandela. Vandaag vond de perspresentatie van de vernieuwde musical plaats in het DeLaMar Theater te Amsterdam die vanaf februari 2016 speelt. Met regie en tekst door Koen van Dijk, muziek van Paul de Munnik en Kenneth Herdigein als Nelson Mandela.

Amandla Mandela foto Jeanne Rutgers 16

Lees meer...

Sitzprobe "Lelies in Symfonie"

Vijf Vlaamse Musicalprijzen. Wegens constant uitverkochte zalen in 2011-2012 een reprise dit jaar in Vlaanderen én Nederland.Hoe vier je het succes van zo'n productie?

lelies symfonie kl

Lees meer...

Willem Ruis: Als je leven zelf een show wordt

Willem Ruis was een vernieuwende en energieke presentator die op 41 jarige leeftijd overleed. Janke Dekkers Producties brengt vanaf november een voorstelling over Willem Ruis in het theater.

Willem Ruis presentatie 14

Lees meer...

Help! Ik wil beroemd worden…

Het Cinekidfestival in Amsterdam was vandaag omgeving voor de presentatie van het boek 'help ik (mijn kind) wil beroemd worden'. Presentatie was in handen van Alexandra Alphenaar. Zelf actrice; uit een tijd dat ik wenste dat zo'n boek er was, ik had geen idee', aldus Alexandra.

foto 5 2 1

Lees meer...

Een bijzondere high tea met de hoofdrolspelers van Beauty and the Beast

Het verhaal kennen we al van de Disneyklassieker. Belle komt terecht in het kasteel van een jonge prins die door een vloek is veranderd in een verschrikkelijk beest. Gesteund door het personeel dat door de vloek in huisraad is veranderd, stort Belle zich in een zoektocht naar de ware liefde om uiteindelijk in de innerlijke schoonheid van het beest te leren geloven. Alleen dan kan de betovering verbroken worden.

Beauty and the Beast hight tea 3

Lees meer...

Musicals in Concert lunch

Gisteren vond er een perslunch plaats ter gelegenheid van Musicals in Concert. Op 13 en 14 november zal de tweede editie van dit grote evenement plaatsvinden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Na een succesvolle eerste editie heeft Maurice Wijnen zeer veel zin in een nieuwe editie. Deze keer zal Musicals in Concert vertelt worden vanuit het perspectief van een meisje wat haar eerste stappen maakt op Broadway.

Musicals in Concert lunch Marloes Romeijn 21

Lees meer...

Ruth Jacott; terug van nooit weggeweest

'Ik ben er altijd gewoon geweest, alleen niet in de theaters. Dat vind ik nu wel weer tijd worden.'

Ruth Jacott 12

Lees meer...

Spijt de musical – veel doen met weinig

De week tegen het pesten is net voorbij, maar bij de musical 'Spijt' is het een onderwerp van alledag. Vandaag liet de zevenkoppige cast tijdens hun perspresentatie een gedeelte zien, waar ze al die tijd voor hebben gerepeteerd.

Spijt presentatie 22

 

Lees meer...

Suske en Wiske komen tot leven

Suske en Wiske vieren dit jaar hun 70e verjaardag. Ter ere van dit feest komen de twee striphelden dit seizoen naar het theater met de familiemusical Suske en Wiske en de Circusbaron. In Molenaarsgraaf kregen wij vanmorgen een voorproefje.

Suske en Wiske en de circusbaron repetitie 52

Lees meer...

Perspresentatie Zo'n Toon; we gaan terug naar de keukentafel.

De setting is intiem: een piano,keyboard en drumstel. Drie stoelen, drie microfoons. Regisseur Vincent van den Elshout begint te vertellen over het ontstaan van deze voorstelling. Terug naar de keukentafel, de keukentafel van Toon, waar een boek werd geschreven (altijd zal ik van je houden) door Maurice Hermans; 'het verhaal begint bij de zoon van Toon'.

DSC00594

Lees meer...

Robin Hood – een verhaal uit duizenden

Al sinds de Middeleeuwen zijn er talloze verhalen geschreven over Robin Hood, de Engelse volksheld die geld steelt van de rijken voor de armen. Toch lijkt de musicalversie die I&L entertainment dit jaar op de planken gaat brengen een stuk uit duizenden te worden. Na het succes van de musical Arthur en de strijd om Camelot hoopt regisseur Rowdy Pelgrim ook met dit stuk de theaters en de harten van jong en oud te veroveren.

Robin Hood presentatie 29

Lees meer...