Hercules op zijn plaats bij NME

Zaterdagmorgen 16 april vond de aftrap plaats van de nieuwe zomerproductie van het NME Kids on Tour plaats. Dit jaar zal voor de 10e keer een productie in de zomervakantie worden opgevoerd. De afgelopen jaren waren het vooral verhalen rond ridders. Nu is gekozen voor de Griekse mythe Hercules.

hercules presentatie 29

Lees meer...

Perspresentatie Sprookjesconcert

In een groots sprookjesdecor presenteert Van Hoorne Theaterproducties op zondag 12 en maandag 13 juni (Pinksterweekend) vier sprookjesconcerten in de Evenementenhal in Gorinchem. Daar vond vandaag ook de perspresentatie plaats. Het belooft een spektakel te worden met een groots decor waaronder een metershoog kasteel, uitbundige kostuums en een cast van maar liefst 40 man.  

Lees meer...

Spamalot hilarisch? (Incl. Video)

Albert Verlinde en Roel Vente presenteerden vandaag hun nieuwe (s)hitmusical Spamalot aan de pers. Spamalot is gebaseerd op het script van de film Monty Python and the holy grail uit 1975. Hierin gaat koning Arthur op zoek naar de heilige graal. Zijn bediende Patsy is zijn metgezel en tijdens de ziektocht worden nog enkele andere ridders gevraagd om mee te gaan, waaronder Bedevere, Robin, Lancelot en Galahad.

spamelot perspresentatie-13 kl

Lees meer...

Temperamentvolle Zorro perspresentatie (+video)

Op 17 april zal in het De La Mar theater in Amsterdam de musical Zorro in première gaan. Na maanden zoeken naar de beste Zorro is hij gevonden in Tommie Christiaan. Naast Tommie schitteren vele bekende namen in de cast van deze musical. Vandaag presenteerde deze cast zich aan de pers in de Dutch Studio’s in Amsterdam. 

Lees meer...

Videoverslag van Spring Awakening

Spring Awakening, met recht te noemen het ontwaken van de lente. Wat een jong en fris talent brengt deze productie met zich mee. De musical heeft 11 jonge talenten op het podium staan die elk nog studeren. Deze 11 talenten zorgen ervoor dat de nieuwe productie van Joop van den Ende theaterproducties in samenwerking met het M-Lab in Amsterdam een eigentijdse musical met potentie in handen heeft.

Kijkje in de keuken bij Spring Awakening

Spring Awakening, met recht te noemen het ontwaken van de lente. Wat een jong en fris talent brengt deze productie met zich mee. De musical heeft 11 jonge talenten op het podium staan die elk nog studeren. Deze 11 talenten zorgen ervoor dat de nieuwe productie van Joop van den Ende theaterproducties in samenwerking met het M-Lab in Amsterdam een eigentijdse musical met potentie in handen heeft.

 

Lees meer...

Perspresentatie "Stationsstraat 169huis"

Dinsdag 1 februari vond in M-Lab de perspresentatie plaats van “Stationsstraat 169huis”. In 2008 bleek “Stationsstraat 169huis” van Eva K. Mathijssen (tekst) en Arto Boyadjian (muziek) in het eigen M-Lab theater voldoende potentie te hebben om door te stromen naar de grotere theaters. Voor de tourneeversie werd de voorstelling bewerkt op basis van de opgedane ervaringen.

Lees meer...

Mooie preview Master Class

In het Polanentheater te Amsterdam vond vandaag de perspresentatie plaats van Master Class. In het toneelstuk Master Class geeft de 48 jaar oude Maria Callas een masterclass aan drie jonge operazangers. Over de rug van deze drie jonge talenten en een pianist vecht Callas een strijd uit met een aantal grote spoken uit haar verleden. Callas scheldt, pakt aan, bespot, lacht uit en haalt herinneringen op aan haar stormachtige en vaak tragische leven. In de herfst van haar leven laat zij herinneringen toe aan haar minnaars, haar echtgenoot Meneghini en aan haar grote liefde: de Griekse scheepsmagnaat Onassis.

Lees meer...

Het festival "50 jaar Musicals in Nederland" binnenkort bij M-Lab

Musical maakt inmiddels een belangrijk deel uit van de wereld van theater in Nederland. Musical is voor mensen al vanzelfsprekend in theater en is inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld. Inmiddels bestaat de musical 50 jaar in Nederland. De gelegenheid voor M-Lab om dit seizoen daar een festival om heen te bouwen waarbij er aandacht wordt besteed aan musical door de jaren heen. Festival “50 jaar Musicals in Nederland”. Het genre bestond al langer maar met “My Fair Lady” was de eerste echte musical.

50 jaar musicals in nederland-46

Lees meer...

Cd uitreiking Volendam

Aangezien een aantal bekende Nederlanders niet aanwezig konden zijn bij de officiële première van Volendam de musical organiseerde De Graaf & Cornelissen Producties een tweede première in het onlangs geopende DeLaMar Theater. Na afloop van de voorstelling overhandigde zangeres Maribelle het eerste exemplaar van het live opgenomen castalbum aan Maaike Widdershoven en Meta Gramberg. Vervolgens namen Hilke Bierman en Job Bovelander het eerste exemplaar van de nieuwste Volendam Cd-single ( Ik Hou van Jou ) in ontvangst.

Lees meer...

Albumpresentatie Los Angeles, The Voices

Maandagavond vond in een bomvol Carré de albumpresentatie plaats van Los Angeles, The Voices, bestaande uit Gordon, Remko Harms (oa. Jeans, Rembrandt de musical, Les Misérables), Roy van den Akker (oa. Jeans, Roodkapje, Hans en Grietje de musical), Richy Brown (X-factor) en Peter Strykes (oa. Vandenberg, 1stAvenue).

 

gordon and the los angeles voices-57

Lees meer...