Boeing Boeing, hilarisch en vliegensvlug

Boeing Boeing is een toneelstuk van Marc Camoletti en werd voor het eerst uitgevoerd op 10 december 1960 in Frankrijk. In Nederland was het stuk op tv te zien in 1978 met in de hoofdrollen Manfred de Graaf en Rijk de Gooyer. In Nederland kwam het stuk terug in theaterseizoen 2008/2009 met o.a Jon van Eerd en Lone van Roosendaal. Dit jaar haalt productent ‘Theater van de klucht’ het stuk terug naar Nederland met Arijan van Bavel(tevens producent), Bas Muijs en Mariska van Kolck in de hoofdrollen. De regie is in handen van Paul van Ewijk.

Boeing Boeing premiere 15

Lees meer...

Body Language, een lesje lichaamstaal

In de stadsschouwburg van Velsen kregen we een stoomcursus lichaamstaal. Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Joey Ferre lieten ons op heldere, grappige en soms akelig herkenbare manieren zien wat we zeggen met ons lichaam zonder iets te zeggen.Body Language 8

Lees meer...

7 illusionisten in 1 show

Deze show was al te zien in uitverkochte zalen over de hele wereld. Het was de meest succesvolle magieshow ooit op Broadway en nu is hij te zien in Amsterdam. De 7 illusionisten in deze voorstelling tarten alle wetten van de natuur. Ze lezen je gedachten, verdwijnen als sneeuw voor de zon, voeren levensgevaarlijke wapenkunst uit en ontsnappen uit de meest onwaarschijnlijke situaties.

The Illusionists 21

Lees meer...

De gemaskerde held Snorro

RO theater heeft Snorro weer op spectaculaire wijze in de theaters gebracht. Op donderdag 5 januari zat de zaal van de Rotterdamse Schouwburg weer bomvol energieke kinderen, ouders en grootouders. Allemaal met hetzelfde doel: kijken wie Snorro is en wat hij doet. De ontmaskering voor het publiek is al best snel, maar hierna wordt het publiek pas echt meegezogen in een spannend avontuur. Alles natuurlijk, zoals we RO theater kennen, met een grap en een grol en een knipoog naar de realiteit. Met legendarische liedteksten op liedjes van onder andere Kenny B en Michael Jackson is het plaatje weer compleet.

snorro 2009 yanipani 0

Lees meer...

Schaakmat met Wiener Melange

Als Europa na de dood van Napoleon (ca 1821) eruit ziet als een gevuld schaakbord en het spel net gaat beginnen en jij bent als klein landje de pion die maar overal neergezet wordt....
Ernst Daniel Smid leidt ons naar het begin van het verhaal via de rode draad van de avond; het schaakspel. 'Elkaar schaken en geschaakt worden' blijkt het motto van deze voorstelling. Naast Ernst Daniel (die we in musicalland natuurlijk kennen van Les Miserables en Aspects of Love) staan er nog drie solisten op het podium. Zij vormen twee koppels; een jong koppel bestaande uit de tenor Andre Post en de IJslandse sopraan Hildur Hafstad en Ernst Daniel wordt bijgestaan door Karin Hertsenberg, die we allemaal kennen als winnares van 'una voce particolare', het tv programma waarbij men op zoek ging naar operette talent.

Wiener melange 8

Lees meer...

Charlie Chaplin de musical; complex verhaal, groots gebracht…

Twee weken terug kon u ons premiereverslag vanuit Vlaanderen al lezen en bekijken, maar vandaag gaat 'Chaplin de musical' in Nederland in première. De musical die in 2012 op Broadway van start ging staat de komende twee weken in het Rai theater in Amsterdam.

IMG 5604

Lees meer...

Een gegarandeerd kerstgevoel tijdens ‘The Christmas Show’

Buiten is het 12 graden boven 0. Niet bepaald een echte winter te noemen! We kunnen daarom ook alleen nog maar dromen van een witte kerst. Maar in de Ziggo Dome komen deze kerst al je dromen uit!

The Christmas show 2016 26

Lees meer...

‘Watskeburt de musical’ is ook voor de jeugd van tegenwoordig

De muziek van de Jeugd van tegenwoordig in het theater? Wij van Musicalsites.nl hadden hier nog niet echt een duidelijk beeld bij en waren zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat. Wat ons meteen opvalt, is dat de foyer volledig volloopt met wat jongere bezoekers dan we gewend zijn.

DSC00318

Lees meer...

Peter Pan intiemer in het theater

Peter Pan was ruim vier jaar geleden te zien in België en Nederland in een grote spectaculaire uitvoering, geschikt voor grote zalen zoals de Ziggodome. Gisteren waren we aanwezig bij de theateruitvoering van deze voorstelling die inmiddels over de hele wereld is gereisd en nu in Antwerpen is neergestreken. Dit om de theatervoorstelling te spelen maar ook de opnames te maken van een 3D-DVD van dit spektakel.

Peter Pan The Never ending story 2016 33

Lees meer...

We have lift off! Première Opvliegers 2: “In de sneeuw”

Het is, op een week na, een jaar geleden dat we klaar zaten voor de première van opvliegers 1. Al vrij snel na die première maakte Rick Engelkes producties bekend dat er een deel 2 zou komen en gisteren ging 'Opvliegers 2: in de sneeuw' in première.

Opvliegers in de sneeuw 2 Peggy de Haan 7

Lees meer...

Peppa Pig, de grote Plons! Van West End naar het grote modderland...

De vaste kijkertjes van Nick jr. weten natuurlijk allang wie Peppa Pig is. De van origine Britse kinderanimatie is gemaakt door de Oscar winnende Mark Baker, niet de minste dus. Neville Astley de regisseur schreef de boeken en verwerkte de avonturen naar het beeldscherm.

U begrijpt dat er dus groots werd uitgepakt nu Peppa Pig, die al op West End furore maakte naar Nederland komt. Van Hoorne entertainment heeft de bewerking gedaan en een mooie familievoorstelling voor de Nederlandse en Belgische theaters gemaakt. Voor Mark Haaijema zijn debuut als regisseur.

Peppa Pig 24

Lees meer...