Annie M.G. Schmidt, terug van nooit weggeweest

Wie is er niet opgegroeid met Annie M.G. Schmidt? Vrijwel iedereen kent het werk van deze talentvolle vrouw. Van al het prachtige werk is nu een nieuwe musical gemaakt. En wat voor een. Dit is ware kleinkunst met de hoofdletter 'k'.

Was getekend Annie M.G. Schmidt 49

Lees meer...

The curious incident of the dog in the night-time

De naam van de voorstelling is te lang voor een pakkende titel maar 'een waanzinnig schouwspel met een indrukwekkend verhaal' zou niet misstaan hebben. Theater Carre komt wederom met een voorstelling uit het buitenland in het kader van 'Broadway aan de Amstel', het initiatief om een grote(re) doelgroep dichterbij het aanbod van Broadway en WestEnd te brengen. Was Pippin al eerder een groot succes, dit keer is gekozen voor een iets onbekendere doch veelvuldige award winning productie.

Joshua Jenkins Christopher Boone. Photo BrinkhoffMogenburg

Lees meer...

Geknipt en geschoren; aftrap landelijke tour Sweeney Todd een feit.

Kent u dat gevoel? Dat er een productie maar drie maanden speelt, je het voornemen had heen te gaan en dan ineens te laat bent? Dat zal een behoorlijk aantal musicalliefhebbers overkomen zijn met de Opus One productie Sweeney Todd. Vorig jaar een zeer succesvolle run in het Zonnehuis in Amsterdam maar na drie maanden alweer afgelopen.

DSC 0026

Lees meer...

Een voorstelling waar je absoluut niet down van wordt

Er was eens iemand met het syndroom van Down die een universitair diploma haalde. Dit is niet het begin van een ongeloofwaardig sprookje, maar de realiteit voor de hardwerkende Pablo Pineda-Ferrer uit Spanje. Omdat hij door iedereen uit zijn omgeving enorm gesteund werd om zo ver mogelijk in het leven te komen, behaalde hij zijn diploma opvoedingspsychologie aan de universiteit van Málaga. De universiteit? Natuurlijk, de universiteit, want geen beperking is te groot om onbeperkt te kunnen leven.

drs. Down 17 kl

Lees meer...

Einmal Tarzan, immer Tarzan

Het is alweer tien jaar geleden, dat wij in Nederland voor het eerst de musical Tarzan hebben kunnen zien; acht jaar geleden hebben we afscheid genomen van deze prachtige productie.

Anton Zetterholm 2

Lees meer...

Mangrove musical is een groot avontuur

Komende zomer opent Burgers Zoo de grootste overdekte mangrove ter wereld. Op een oppervlakte van maar liefst 3000 vierkante meter maakt de bezoeker als een ware ontdekkingsreiziger kennis met het grootste overdekte mangrove gebied ter wereld en ter ere van deze bijzondere opening nemen Zoë en Silos de bezoekers mee op avontuur.

Van Hoorne Zoe en Silos blacklight 109 2 660x330 

Lees meer...

Is de wereld klaar voor ‘Catch me’?

Op de flyer die het publiek gisteren ontving staat: ‘Catch me, the cracks are starting to spread’. Een van de zinnen uit het eerste lied van de nieuwe musical Catch me.

Catch Me staged reading 31

Lees meer...

"Geen Paniek"!!!

Geen paniek? Wat mij betreft behoorlijk wat paniek...
Aan het einde van de voorstelling Geen paniek ben ik verbijsterd. Verbijsterd over hoe intelligent deze komedie is opgebouwd en hoe fantastisch de acteurs dit neerzetten.

Geen Paniek 9

Lees meer...

Urinetown door Sidera: geen gezeik, geen schijt maar pure kwaliteit.


Zo’n 5 jaar geleden begonnen om het gebrek aan musicalvereniging voor studenten in te vullen, inmiddels toe aan hun vierde productie. Sidera Theaterproducties geeft studenten en jongvolwassenen met een passie voor musical de kans zich te ontwikkelen en te presenteren. Met succes, want deze Urinetown overstijgt alle verwachtingen.

Urinetown Sidera 24

Lees meer...

Theatergroep Purple brengt Drie Musketiers; En garde!

Naar het beroemde boek van Alexandre Dumas, vertelt ‘3 Musketiers’ het verhaal van de jonge edelman d’Artagnan. In Parijs verenigt d’Artagnan zich met de drie musketiers Porthos, Aramis en Athos. Onder het motto één voor allen en allen voor één gaan ze de strijd aan met de corrupte kardinaal Richelieu. Op dit avontuurlijk pad strijdt d’Artagnan voor zijn idealen en voor Constance, de liefde van zijn leven.

3 Musketiers Purple 9

Lees meer...

Telkens weer het dorp – Stichting Zonnehuis muziektheater

Op 28 juni a.s. is het 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater grijpt deze verjaardag aan en brengt Telkens weer Het dorp naar Het Zonnehuis!

Telkens weer het dorp 3

Lees meer...