“State of the art en met internationale allure”, dat moest en zou de vernieuwde Zuiderkroon worden tegen de start van het cultuurseizoen 2020-2021, zo kondigde uitbater van de eventlocatie Music Hall begin februari 2020 aan. Toen kwam corona, wat niet alleen zorgde voor uitstel van de plannen, maar ook voor een ingrijpende wijziging ervan.

Beste van het beste

Er zal nog steeds ingezet worden op het beste van het beste wat audiovisuele apparatuur betreft, comfort en een uitzonderlijke 360°-beleving voor de bezoekers. Daarnaast is er ook speciale aandacht besteed aan het gezondheidsaspect. Zo was er tijdens de lockdownperiode reeds succesvol een gloednieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd. De invulling van de zaal volgens horecasetting gebeuren, waardoor social distancing gegarandeerd is. De Zuiderkroon, die meteen ook een naamsverandering ondergaat en omgedoopt wordt tot Studio Zuid, is aldus een permanent virusveilige eventlocatie.

Dinnershows

Music Hall gelooft rotsvast in dit concept en zet dan ook vol in op dinnershows in de nieuwe eventtempel. Zo kan u in september 2021 gaan genieten van ‘The Bodyguard, The Musical Dinner Show’ en mag u zich in december 2021 verheugen op de eerste kersteditie van ‘Best Of Musicals’. In februari 2022 wordt het zeer bewogen leven van schilder, spion, ondernemeren gastronoom  Peter Paul Rubens, in de stijl van de ‘Da Vinci Code’, op verrassende wijze in klank en beeld uit de doeken gedaan. Wie kraakt de PP Rubens Code?

In mei 2022 kan u zich dan weer laten meevoeren aan de hand van de betreurde grande dame Judy Garland naar de ‘End of the Rainbow’. Renée Zellweger won op 9 februari 2020 nog de Oscar voor ‘Beste actrice’ voor haar vertolking van het Hollywood-icoon in de gelauwerde filmversie ‘Judy’ en kan op 31 januari 2021 helemaal in de voetsporen treden van Judy Garland, moest ze de Emmy voor ‘Best Traditional Pop Vocal Album’ binnenhalen voor het bijhorende album…maar wie wordt de Vlaamse Judy?

Overheerlijk dinner

Gerenommeerde chefs zorgen met een overheerlijk dinner voor het extra sausje bij deze prachtige producties. Binnenkort is daar ook de opening van de grote ondergrondse parking, letterlijk recht voor de deur.  Wat bereikbaarheid betreft, heeft Studio Zuid ook wat dat betreft nog een stevige troef in de mouw zitten. Dit maakt er voor de bezoekers telkens een 5 sterren-beleving van. 

Tickets & info: www.musichall.be

Lees ook:
The Bodyguard  verplaatst naar september 2021 en wordt dinner show