Gisteren waren de eerste twee  voorstellingen van de magische kerstmusical Scrooge in het Wilminktheater in Enschede.

De grootse musical is de afgelopen drie weken gemaakt in Enschede en zou de komende dagen voor slechts 30 man per voorstelling te zien zijn, maar nu al is bekend dat de musical volgend jaar (hopelijk voor volle zalen) weer te zien is in het Wilminktheater in Enschede.

Cast en creatives

De cast bestaat uit een professionele en een kindercast. Finn Poncin vertolkt de hoofdrol van Ebenezer Scrooge. Hij speelde twee jaar geleden in Almelo ook Scrooge. Naast hem op het toneel staan Rein Hofman en Han Oldigs die beiden een geest spelen. Acht studenten van de opleiding muziektheater aan Codarts Rotterdam zijn ook te zien in de musical. In totaal spelen er 10 kinderen mee. Zij staan onder begeleiding van kinderregisseur Ellen Kremers. Het grootse decor is gemaakt door Joris van Veldhoven. Script en regie zijn handen van Jasper Verheugd. Jan Tekstra componeert de muziek.

Wilminktheater meets Codarts

Maar de belangrijkste reden zijn de acht studenten van de opleiding muziektheater aan Codarts Rotterdam die ook te zien zijn in de musical. Zij hadden stageplekken bij alle grote musicals in Nederland die niet doorgingen. Daarom konden wij ze als klas aanbieden om mee te doen aan de voorstellingen bij het Wilminktheater tijden ons jaarlijkse kerstfestijn Woar Geet ’t Opan met Kesmis. We kunnen ze niet in de steek laten. Ze wonen al drie maanden in Enschede in het oude stadsziekenhuis en leven als een familie naar de kerst toe.

Lees ook:
A Musical X-mas For You: feelgood-programma met musicalsterren