Deze kerst brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de mooiste musicalnummers en kerstmuziek gratis bij iedereen thuis: A Musical X-mas For You. Het feelgood-kerstconcert wordt op 25 december aangeboden als stream en is dan een week lang te bekijken. In dit programma – met musicalhits als On My Own uit Les Misérables tot een kerstklassieker als O Holy Night – speelt het voltallige orkest samen met een internationale sterrencast, bestaande uit René van Kooten, Nyassa Alberta, Annefleur van den Berg, Nigel Brown en special guest Dina Medina. Presentator is Frits Sissing. De stream is gratis te bekijken, alleen een inschrijving via de website van het orkest is nodig.
 
Het idee van het Kerstconcert komt van Mike Schäperclaus, innovator bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest: “De Kerstdagen zullen er dit jaar heel anders uitzien. Wij hebben met het orkest het afgelopen jaar steeds geprobeerd mensen te raken met onze muziek. We hopen dat we met een hartverwarmende kerstshow ook wat verlichting kunnen brengen in deze donkere dagen.”

A Musical X-mas For You

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt dit concert in Sportpaleis Ahoy, onder een enorme kerstboom van lichtjes. Presentator Frits Sissing neemt de kijker mee door het programma met de mooiste kerstmuziek en musical-songs – van On My Own uit Les Misérables tot de kersklassieker O Holy Night en enkele bijzondere verrassingen – en neemt met de artiesten het afgelopen jaar door.

Cast

Voor het vocale aandeel van dit concert werkt het orkest samen met een internationale sterrencast, bestaande uit Nyassa Alberta (Tina Turner), Nigel Brown (Lion King UK), Annefleur van de Berg (Mamma Mia) en Rene van Kooten (oa Les Miserables). En een speciaal optreden van Dina Medina die met haar band en het orkest voor een feestelijk Kaapverdiaans kersttintje. Presentatie Frits Sissing (Tussen Kunst & Kitch, Maestro).

Bekijk de stream gratis op Eerste Kerstdag

De Kerstmusical ‘A Musical X-mas for you’ van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is gratis te bekijken vanaf 25 december om 14:00. De stream blijft beschikbaar tot 31 december. Inschrijven voor de stream gaat via de website van het orkest, de link met toegang wordt dan op 25 december per e-mail toegestuurd.