De voorstellingen van MAE Stage Productions’ Engelstalige productie van Spring Awakening worden noodgedwongen gecanceld en zullen dus niet meer plaatsvinden in maart en april 2021. Er wordt hard gewerkt aan een alternatief, maar ondertussen blijft MAE niet stil zitten. In de eerste week van maart organiseert MAE namelijk twee Zoom workshops met internationale musicalartiesten uit de musical Spring Awakening.

Op maandagavond 1 maart zal Lilli Cooper, de Martha Bessell uit de originele Broadway cast, een “acting-through-song” workshop verzorgen, met aansluitend een Q&A. Na haar Broadway debuut in Spring Awakening op haar 16e vertolkte Lilli rollen in Spongebob (OBC Sandy), Tootsie (OBC Julie) en Wicked (in maar liefst 3 landen!).

Op donderdagavond 4 maart geeft Ben Fankhauser eenzelfde workshop, aangevuld door Q&A. Ben Fankhauser kennen we waarschijnlijk vooral als Davey in de originele Broadway cast van Newsies (met Ben te zien op Disney+!) of als Barry Mann uit Beautiful – The Carole King Musical, maar daarvoor vertolkte Ben de rol van Ernst in de eerste nationale tour van Spring Awakening!

Voor €9,50 verzeker je jezelf van een plekje als toeschouwer, maar voor €19,50 krijg je de kans om tijdens deze groepsworkshop één op één te werken met de artiest. Vanwege MAE’s speciale relatie met Spring Awakening worden er ook combinatie tickets aangeboden à €22,50: met dit ticket woon je de ene workshop bij als deelnemer en de andere als toeschouwer.

Voorgaande workshops van MAE werden gegeven door Jodie Steele (Heathers UK) en Gabrielle Carrubba (Dear Evan Hansen). Op de planning staat nog een workshop met Alice Fearn (Wicked, Come From Away, Les Misérables) op 22 februari. Kort daarna zal de volgende reeks artiesten aangekondigd worden.

Voor kaartjes kun je terecht op www.maestageproductions.nl/workshops. Om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops of andere projecten en producties van MAE Stage Productions kun je een kijkje nemen op Instagram (@maestageproductions) of Facebook (MAE Stage Productions).