Luuk Haaze en Lot Berendse speelden hun musical/muziektheater school besloten tentamen van The Last Five Years van Jason Robert Brown in het theater van Codarts in Rotterdam. Dit stuk leent zich bij uitstek (Corona Proof) voor deze tijd  met twee acteurs op het toneel die beurtelings op komen en daardoor ver uit elkaar staan. Luuk en Lot werden bijgestaan door Adrian Ammerlaan en Luka de Baets.

The Last Five Years is een tweepersoonsmusical over Jamie en Katie en hun vijfjarige huwelijk.  Voorafgaand aan het stuk gaf Koen van Dijk een korte inleiding over het stuk waarbij hij aangaf dat de verhaallijn van Jamie begint aan het begin van de relatie en het verhaal Katie van het einde teruggaat naar het begin.

Het symbool van het huwelijk is de ring die in het midden van het toneel aanwezig was en waarom alles draaide. De tegenstellingen verkleinen zich als Katie en Jamie in de tijdlijn steeds dichter bij elkaar komen en elkaar kruisen tijden het huwelijk om daarna de tegenstelling weer te vergroten dat resulteert in verliefdheid en de scheiding.

Het decor is mooi symbolisch gemaakt en past helemaal bij het verhaal over twee geliefden die langzaam uit elkaar groeien. The Last Five Years is een productie waar je helemaal in het verhaal op kunt gaan en waarbij alle verhalen van Katie en Jamie langzaam in elkaar passen. Voeg daarbij de schitterde muziek van Jason Robert Brown en het begin is daar.

Aan Lot en Luuk de opgave om dit verhaal te vertellen en de nummers te vertolken. Daar zijn ze meer dan uitstekend in geslaagd met hun mooie stemmen en hun spel waardoor je meteen vanaf het begin in het verhaal getrokken wordt en waar je na ongeveer anderhalf uur pas weer uit kunt ontsnappen.

De regie was in handen van Koen van Dijk, de muzikale leiding door Carlo van der Put, vocal coaching Leo van der Plas en choreografie door Pim Veulings.

The Last Five Years is muziektheater ten top. Beklemmende en wondermooie muziek, scherpe dialogen, humor, een originele vertelstijl en een verhaal dat mensen tot op het puntje van hun stoel brengt.