Het is zover, na een lange leegte gaat het theater weer open. Ook al is het maar voor tien dagen, want dan begint de zomervakantie in onze regio. We kunnen niet wachten de theaterbezoekers te verwelkomen in onze zalen. Er mogen maximaal honderd bezoekers naar een voorstelling en dat lukt ons met een aangepast programma. Bij deze voorstellingenreeks doen wij er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken, uiteraard nog altijd met gepaste afstand, inclusief een hapje en een drankje. Elke voorstelling duurt één uur, zonder pauze. De opbrengst van de kaartverkoop gaat enkel naar de optredende artiesten.

 De kaarten zijn alleen online te bestellen via wilminktheater.nl.

Te zien in HONDERDUIT :

LIEDJES VOOR DE GROTE HOOP Live – Joke de Kruijf, Roosmarijn Luyten, Katell, Joke Tromp e.a. 
Afgelopen maanden hebben de ‘Liedjes voor de Grote Hoop’ ons door deze bizarre tijden geholpen. Gebaseerd op ingezonden teksten van ons publiek. Mooi, warm en liefdevol. Daarom gaan we deze liedjes live uitvoeren. Ook artiesten van de optredens tijdens ‘Alleen op het podium van PAY.’ komen zingen.  Een mix van mooie liedjes, musicalhits en natuurlijk de Liedjes van de Grote Hoop. 
Vrijdag 3 juli 19.00 uur Wilminktheater Enschede

HAYDN & DE MOOISTE GEDICHTEN ADAM Kwartet en Meijer & Heytze
Het ADAM kwartet komt naar Enschede met Haydn’s vijfde strijkkwartet, in f-mineur. Een toonsoort die van oorsprong voor triestheid en wanhoop staat, maar in dit stuk klinkt ook optimisme en hoop! Daarnaast vertelt dichter Ingmar Heytze over zijn poëzie, die door Maartje Meijer op wonderschone wijze wordt bezongen.
Vrijdag 3 juli 19.00 uur Muziekcentrum Enschede

TOPLIEFHEBBERS live – Met de sterren van o.a. Studio 65 en Music All Enschede
Op onze podia wordt met liefde plaatsgemaakt voor amateur performers en hun verenigingen. Regionale zangers en zangeressen van o.a. verenigingen als Studio 65 en Music All Enschede vertolken liedjes uit musical, pop en kleinkunst. Tijdens deze voorstellingen vertolkt de top van de amateur performers hun mooiste nummers begeleid op de vleugel door Tasco Silva. 
Zaterdag 4 juli 19.00 & 21.00 uur Wilminktheater Enschede

REBELLEN Pynarello en Benjamin Herman Trio
Revolutionairenclub Pynarello doet het net even anders. Een flinke dosis wervelwind, een scheut rebellie. Voor dit kleine concert vaardigt Pynarello een delegatie van 4 musici af, zij spelen werken van Rameau, Mozart, Arensky en Geel. Daarnaast een optreden van de populairste jazzsaxonist van Nederland, Benjamin Herman, bekend als bandleider van New Cool Collective. Met verve weet hij met zijn trio het publiek te verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.
Zaterdag 4 juli 19.00 uur Muziekcentrum Enschede

PINKSTERDAG in Concertdoor Lone van Roosendaal & Annick Boer 
Lone van Roosendaal en Annick Boer slaan de handen ineen voor een intiem concert met de mooiste Nederlandse kleinkunstliedjes ooit gemaakt! In deze rare tijd van ‘social distancing’ hopen ze aan de hand van deze prachtige liedjes ons allemaal toch wat dichter bij elkaar te brengen. Een heerlijke muzikale avond met Lone en Annick, onder begeleiding van pianist Jean Louis van Dam.
Zondag 5 juli 13.30 uur Wilminktheater Enschede


WERKEN VAN BARBER EN TSJAIKOVSKI – S

De strijkers van het Phion spelen in een speciale bezetting werken van o.a. Barber en Tsjaikovski. Dit betreft het eerste concert sinds lange tijd voor de musici. Onder leiding van concertmeester Carla Leurs, even terug van weggeweest, voeren de strijkers van Phion dan onder meer het zwoele, mediterrane Italiaanse concert van Respighi uit.
Zondag 5 juli 16.00 Muziekcentrum Enschede

PIANOKUNSTENAAR EN FADOGODIN Thomas Beijer en Magda Mendes
Thomas Beijer is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. Verder toveren de Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra het Muziekcentrum in Enschede om tot Fadoclub, met muziek vol diepgang, weemoed en verlangen.
Zondag 5 juli 10.30 uur Muziekcentrum Enschede

ANDERMANS V.I.R.U.S. Live – Thijs Kemperink, André Manuel, Nathalie Baartman, Jan Riesewijk e.a. 
Heeft u vanuit huis gekeken naar ANDERMANS V.I.R.U.S.? Nu is het tijd dat de cabaretiers live kunnen optreden voor publiek en ze verwelkomen u graag met gepaste afstand terug in het theater. Krijg een exclusief kijkje in de studio van ANDERMANS V.I.R.U.S., de presentator nodigt alle cabaretiers uit in de studio om er weer een mooie uitzending van te maken. Daarbij mag natuurlijk DWDD van Dolf en toetsenist Maarten de Groot voor de muzikale noot niet ontbreken.  
Woensdag 8 juli 19.00 uur Wilminktheater Enschede

DRI3MAN LIVE MET TESSA BOOMKAMP
De mannen van DRI3MAN kennen een lange samenwerking in samenzang voor vele artiesten, waaronder Marco Borsato, Jan Smit, Metropole Orkest, Gordon en René Froger. Voor het concert in het Wilminktheater komt niemand minder dan Tessa Boomkamp de band versterken. De afgelopen tijd trad de band online op in de Woodstock Recording Studio. Maar nu dus live met Tessa Boomkamp!
Vrijdag 10 juli 19.00 Wilminktheater Enschede

AND NOW…  Willemijn Verkaik 
Internationale musicalster Willemijn Verkaik verruilt Broadway voor een uniek intiem concert in het Wilminktheater. Tijdens haar concert And now… vertelt Willemijn over vooruit kijken, plannen maken en jezelf ontwikkelen. Bijgestaan door muzikanten Mark Kuypers en Bart van Hoof zingt ze prachtige bijpassende musical- en popnummers, die hoop bieden in deze onzekere tijden. Laat je dagelijkse zorgen achter je en geniet van dit heerlijke positieve concert. Je knapt er echt van op!  
Zondag 12 juli 13.30 uur Wilminktheater Enschede