Wie staan er in de finale van ‘Op zoek naar Maria’

Vanavond strijden drie talentvolle vrouwen om de hoofdrol in de musical The Sound of Music. Maar wie zijn Nandi, Natascha en Tessa?

Nandi van Beurden

Op zoek naar Maria kandidaat Nandi van Beurden studeerde in 2015 af aan Fontys als understudy van Maria in The Sound of Music. Sindsdien heeft ze in verschillende grote producties gestaan in Nederland en Duitsland. Zo stond ze onder andere in Beauty and the Beast (2015/2016), Die Fabelhafte Welt der Amélie als alternate van Amélie en begin 2020 speelde ze Irene Molloy in Hello, Dolly!. 

Naast de rollen die Nandi heeft mogen spelen, was ze ook al geregeld vocal coach voor kinderen in verschillende grote musicalproducties, zoals bij Was Getekend, Annie M.G. Schmidt (2017/2019). Hier was ze ook understudy van Jonge Annie.

Nandi kent The Sound of Music niet alleen goed doordat ze eerder de rol van Maria mocht spelen, maar ze herkent ook veel eigenschappen van Maria in zichzelf. Allereerst vindt ze het onwijs leuk om met kinderen te werken. 

Daarbij is Nandi eerlijk, heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en is onhandig, net als Maria dat is. Na vaak de understudy te zijn geweest voor anderen, is Nandi klaar zelf de hoofdrol te spelen. Dit vormt voor haar een extra motivatie tijdens Op zoek naar Maria. 

Natascha Molly

Op zoek naar Maria kandidaat Natascha Molly studeerde in 2020 af aan de master Muziektheater aan Fontys. Zij deed hiervoor een bachelor Klassiek Muziektheater aan Fontys. Door deze brede muzikale scholing kan ze zowel klassiek als moderne repertoires vertolken. Naast haar studie heeft Natascha al wat ervaringen opgedaan, bijvoorbeeld bij de Efteling Shows van de Efteling. 

Qua ervaring is Natascha de benjamin van de groep te noemen, dus het kan zijn dat mensen haar zullen zien als underdog tijdens Op zoek naar Maria, maar dat ziet zij helemaal niet als iets negatiefs.

Het enthousiasme van Maria en hoe erg ze mensen wil helpen zijn eigenschappen van Maria waar Natascha zichzelf in herkent. Hetzelfde geldt voor de valkuil van dingen niet durven, maar jezelf dan toch een schop onder de kont geven. Wat mensen echt totaal niet bij haar plaatsen, is dat Natascha een echte gamer is. Dat is haar grootste guilty pleasure. 

Tessa Sunniva van Tol

Op zoek naar Maria kandidaat Tessa Sunniva stond als jong meisje in The Sound Of Music (2003) en heeft vanaf haar rol als Ariël in The Little Mermaid (waarvoor ze een Musical World Award voor won voor aanstormend talent) hoofdrollen gespeeld in (internationale) musicals. Zo speelde ze onder andere Jane in Disney’s Tarzan in Oberhausen.

Een hoogtepunt in haar carrière tot nu toe was de hoofdrol in Anastasia afgelopen seizoen in het Circustheater in Scheveningen. Ze werd ook genomineerd voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol bij de Musical Awards van 2020. Toen Tessa vanaf haar 7e musical ontdekte wist ze dat dit is wat ze wilde doen. Muziek is voor haar geen keuze, het is een noodzaak. 

Tessa heeft een geschiedenis met The Sound of Music, doordat ze als klein meisje al Brigitta speelde in de productie van Stage Entertainment. Ze vindt de muziek en de productie nog altijd fantastisch. Ze herkent eigenschappen van Maria in zichzelf; ze ziet ook altijd het positieve in mensen en daarbij speelt muziek ook een grote rol in Maria’s leven. 

2021-04-04T10:26:18+02:0003/04/2021 23:45|

Deel dit artikel. Kies jouw platform!

4 reacties

 1. Ellis Arendse 4 april 2021 om 22:22

  Ik ben weg van natascha maar vreemd genoeg lukte het stemmen op haar niet na het laatste lied. Doorgestoken kaart? Was het al een vaststaand gegeven dat Nandi zou winnen.

 2. Marja 4 april 2021 om 21:44

  Voor mij Nandi, doeyme echt denken aan de sound

 3. Fam Heidinga 4 april 2021 om 21:31

  Voor ons Tessa topper

 4. Jannie Van der Waaij 4 april 2021 om 20:52

  Voor mij is er maar 1 Maria en dat is Nandi
  Zo helemaal Maria in stem en uitstraling

Reacties zijn gesloten.

Ga naar de bovenkant