Pink Elephants on Parade is een anti coming of age-story in de vorm van een electro-pop muziektheatervoorstelling die je meeneemt in een psychedelisch sprookje met visuals en livemuziek.

Een jongen (Jip Bartels) ligt in zijn slaapkamer. Hij krijgt een vlucht aangeboden zijn droomwereld in. Maar lukt het hem zijn angsten recht in de ogen aan te kijken en weet hij zijn schaduw terug te vinden?

Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel eenzaam thuis zitten en onzekerheid, wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. Wat als je zelfs in je dromen continu op je hoede moet zijn en moet rennen voor je leven?

“As a host, I salute you
Attend my pink elephants on parade
Don’t be afraid, don’t be afraid

Just follow the railroad track”

Deze voorstelling was geweldig in elkaar gezet met mooie beeldeffecten waar Jip Bartels naadloos instapte met daarbij muziek en spel die tot de verbeelding spreken en de gedachten alle kanten op liet gaan. Vrijheid in een droom is een utopie, het overkomt je.

In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met de presentatie van hun hallucinante Pink Elephants on Parade, een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie. Een poëtisch theatraal concert met nieuw gecomponeerde muziek gemaakt door een samenwerking van jonge Rotterdamse makers, geregisseerd door Anouk Beugels. De multidisciplinaire aanpak levert een spannend universum op die het publiek meetrekt de duistere diepten van het onderbewustzijn in.

Regie en dramaturgie: Anouk Beugels | Libretto: Amanda Payne | Spel: Jip Bartels, Amanda Payne en Ayla van Summeren | Muziek: David Schwarz, Jip Bartels | Video-ontwerp: Derk Stenvers | Decorontwerp en uitvoering: Quinten de Smedt, MAQERIJ | Kostuums: Ferry Pappalardo | Zakelijk leider de Transmissie: Rosanne Procee | Regie- en productieassistentie: Thenera van der Pluiim

Meer informatie en kaartjes bestellen? Klik hier.

Foto’s: Vincent van Woerkom