Disney zal in december de  verfilming van de West Side Story naar de bioscopen brengen.

West Side Story

De New Yorkse buurtbendes The Jets en The Sharks bestrijden elkaar op leven en dood. Wanneer een ex-lid van de Jets verliefd wordt op de zus (Natalie Wood) van de Sharks-aanvoerder, zijn de rapen gaar. Een van de grote Hollywood-musicals, vooral door de songs van Stephen Sondheim en de muziek van Leonard Bernstein.

West Side Story sleepte maar liefst tien Oscars in de wacht, waaronder die voor beste film, beste bijrollen en beste camerawerk. De choreografie van Jerome Robbins kreeg een speciale Oscar voor beste choreografie. Regisseur Robert Wise gebruikte niet al te opwindende dialogen voor zijn adaptatie van Shakesepares beroemde ‘Romeo en Julia’, maar niemand die dat bezwaarlijk vond.

De strijd tussen de Puertoricaanse immigrantenjongeren van The Sharks en hun ‘oorspronkelijke’ New Yorkse rivalen The Jets wordt voornamelijk via zang en dans in beeld gebracht zoals het een musical betaamt. Actrices Rita Moreno en Natalie Wood schitteren als elkaar rivalen en de muziek van Leonard Bernstein – gedeeltelijk geschreven in een afwijkende vijfkwartsmaat – geeft de film een opwindende vaart. Songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘America’en ‘I Feel Pretty’ werden wereldhits. West Side Story is opgenomen in de Top 100 (nr. 41) van allerbeste films aller tijden van het American Film Institute.

Regie: Steven Spielberg
Cast: Ansel Elgort, Corey Stoll, Rita Moreno, Brian d’Arcy James, Curtiss Cook, Maddie Ziegler, Kyle Allen, Ana Isabelle, Mike Faist, Ariana DeBose, Benjamin Cook, David Alvarez, Jamila Velazquez, Reginald L. Barnes, Paloma Garcia Lee.
Release: 16.12.2020
Release: NL 17.12.2020

Bron: Film Totaal en Pathe
Foto: The Walt Disney Studios

Lees ook:
Audities: High School Musical & Hairspray in Hilversum