In september 2020 was de auditie oproep met het vooruitzicht van spelen in mei, daarna september en nu op 3 juli 2021 is eindelijk de premiere een feit. In Schouwburg Het Park in Hoorn doken de leden van West End junior diep in de zee om hun versie te tonen van een heerlijke sprookjesmusical van Disney: De Kleine Zeemeermin JR (ofwel The Little Mermaid).

Het verhaal speelt zich diep in de oceaan af. Op de bodem van die zee woont de Kleine Zeemeermin samen met haar vriendjes Botje en lakei Sebastiaan. Met haar golvende haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, koning Triton. Ze droomt van een leven op het land. Tijdens een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Ze wordt op slag verliefd en wil niets liever dan bij hem zijn. Ursula de zeeheks weet wel een maniertje… Alle ingrediënten voor een mooi dramatisch verhaal met humor en heerlijke muziek.

Het publiek zat dan ook te trappelen vlak voor aanvang en zat vol spanning te wachten op het open gaan van het doek. De eerste paar scenes moesten de leden nog wat wennen aan dat er ook publiek was (ze speelden vooral naar elkaar) maar al gauw speelden ze de sterren van de hemel zoals wij ze dat al vele malen hebben mogen zien doen. Je zag de energie groeien op toneel bij elke lach uit de zaal als de grap gemaakt werd, het ohhhh wanneer de onderwaterwereld werd onthuld, en het tussendoor applaus na een vocaal moeilijk maar sterk gezongen nummer. Ook Ursula maakte (vooral bij de kleintjes) behoorlijk indruk want zij was best gemeen tegen Ariel en dat werd ook geloofwaardig gespeeld, zoals een zeeheks gemeen hoort te zijn. Het decor klopte op alle punten, mooi en slim gewerkt met de grootte van het toneel en de changementen gingen (ogenschijnlijk) vlekkeloos. Daardoor liep de show lekker door, wat zo zonder pauze ook best fijn is om voor de kleintjes de aandacht vast te houden. De nummers met het ensemble waren vrolijk en niemand kon stil zitten en dat werkte erg aanstekelijk. Blijft er toch één wens over; wat zou dit nóg prachtiger zijn geweest met live orkest, maar ja, daar moeten nog wat geduld voor hebben en met band ging het ook prima.

Wat is het fijn dat Ineke de Geus (regie) zo’n doorzettingsvermogen heeft en dit met de jongeren heeft afgemaakt. Zondag nog een keer spelen en dan weer heel snel naar het volgende project!
Wil je op de hoogte blijven van wat dat wordt kijk dan op www.westendhoorn.nl

Foto’s en verslag: Mariska Steenbergen