Wesley Florijn, Nicole van Beest en Gregory Langen speelden door Corona helaas voor een lege zaal hun afstudeervoorstelling in de serie ‘Eigen Werk’ aan de Fontys Hogeschool afdeling Musicaltheater.

Waar normaal de zaal vol zit met familie, vrienden en medestudenten waren daar slechts de docenten die de studenten beoordeelden en hun coaches.

Wesley Florijn

Wesley Florijn beet de spits af met zijn voorstelling ‘Blond’ waarbij zijn coaches Mark van Haasteren en Sofie Dirx waren en de muzikale leiding in handen was van Hans Avontuur en Niels de Waard

Het decor bestond uit een tafel met daarop lege drankflessen en drie speelkaarten. Beheers het spel met de kaarten, beheers de kaartentruc en je hebt de hele nacht gratis drankjes. In een bar ga je niet zitten, is het eerste dat hij op achtjarige leeftijd hoort van zijn vader bij het eerste bar bezoek.

De symboliek en de truc worden mooi gebruikt om het verhaal te vertellen. De truc die je nooit leert, want je speelt open kaart zonder twijfel, weg met verleiding, laat de truc los, het is een groot spel.

De kaartentruc; de eerste kaart kan worden aangeraakt en worden verplaatst, de tweede kaart kan worden verplaatst maar niet worden aangeraakt en de derde kaart kan worden aangeraakt maar niet verplaatst. Toch moet de derde kaart tussen de eerste en tweede kaart geplaatst worden. Het is de kracht van de ene tegen de kracht van de ander en de indruk die telt, maar niet voor lang. De manipulatie van kaarten of is er meer?

Nicole van Beest

Het vervolg was in handen van Nicole van Beest met haar voorstelling ‘Zullen we iets leuks gaan doen?’, gecoacht door Alexandra van Marken en Sofie Dirks met muzikale begeleiding van Don Frints.

Hoe zou het zijn om de tijd te zijn? Zou elke seconde voelen als een prik en elk kwartier als een schot en elk uur als een bom? Zou de tijd weten dat ze de pijn moet verzachten door sneller te gaan bij moeilijkheden en stil moet zijn bij kwart voor negen en traag moet gaan bij kinderlevens? Zou de tijd dat weten? De tijd gaat voorbij en komt niet meer terug.

Nicole gaat razendsnel door haar leven waarna blijkt dat haar leven als een vogelvlucht voorbijging en komt ze na een reanimatie ineens bij.

Gregory Langen

Als laatste sloot Gregory Langen deze serie Eigen Werk af, gecoacht door Geertje Horstenbach en Peggy Hegeman met muzikale begeleiding van Don Frints en medespelers Celine Rietmeyer en Esmee Tempels.

De opening van zijn wijnbar is voor Gregory een hele happening want hij moet de opening nog voorbereiden. Hij is voor alles bang geweest. Alles voorbereid. Komen alle mensen en vinden ze elkaar wel aardig en zullen ze wel praten. Bang voor het onbekende. Bang voor wat gaat komen.

Alles wordt voorbereid en zijn droom wordt dan eindelijk werkelijkheid. Gregory zat vast in zijn plannen in de toekomst en het onbekende maar dan is het is het eindelijk nu zo ver.

Waar wordt hij gelukkig van? Hij had zijn droom verstopt onder angst en onzekerheden. Nu neemt hij zijn eerste stap, zijn eigen wijnbar.

Met deze voorstelling sloot Gregory een mooi reeks van Eigen Werk af die laat zien wat deze drie studenten, Wesley Florijn, Nicole van Beest en Gregory Langen, in hun mars hebben. Ieder toonde een eigen stijl en door het verhaal in elke voorstelling kreeg je een mooie bloemlezing van stijlen en verhalen te zien die helaas niet door familie, mede studenten en vrienden kon worden bekeken.

Foto’s: Iris Sarina K

Lees ook:
Sublieme vierdejaars Fontys met Confession