Vandaag hadden we om 20.00 met Michiel De Meyer afgesproken om te praten over musicals, zijn drive en de spektakel musical 40-45. Lees verder om het gesprek te  bekijken.

Hier kun je het gesprek terug kijken.

Michiel De Meyer

Michiel De Meyer studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, in de richting Musicaltheater. Daar kreeg hij zangles van Jack Breikers en Harry Ruijl. Met het Fontys Jazz Choir werd hij tweede op het wereldkampioenschap korenzang in Riga.

Als kind speelde hij mee in Pinokkio, Peter Pan, The Jungle Book en Hans en Grietje. Tijdens zijn opleiding maakte hij zelf voorstellingen met studiegenoten: As You Like It, 3 Boys and a Lady en As You Like It, In2Music. Na zijn studies was hij te zien in het theater met Marie-Antoinette, The Great War Remembered, Blood Brothers, Kiss of the Spiderwoman, The Sound of Music, Joie de Vivre, Albert I, Beauty and the Beast, Toen waren er nog nul, Goodbye Norma Jeane, Kiss me Kate, The Little Mermaid, The Last Five Years, Bossemans en Coppenolle, Ketnetmusical TROEP! en Titanic. 

Op televisie acteerde Michiel in Coppers, was hij Jules in Ghost Rockers en Arne in Thuis. 

Hij verleende zijn stem aan de Vlaamse filmversies van Beauty and the Beast, Coco, Sherlock Gnomes, Monchichi en Ugly Dolls. 

Op het grote scherm kon je hem zien in de Duitse film Van Leeuwen en de Vlaamse film Het Tweede Gelaat. 

Sinds afgelopen jaar maakt hij deel uit van de Ketnetband.

Michiel werd eind 2017 de winnaar van Steracteur Sterartiest op Eén.

In 40-45 speelt Michiel de rol van Louis.

Foto: Patrick van den Dorpel

Klik hier voor het evenement op Facebook

Meer informatie over 40-45 vind je hier

Lees ook:
Musical ‘40-45’ zet Vlaanderen met de mond vol tanden