De vierdejaars studenten muziektheater Fontys speelden samen met ex-student Bram Ven de musical Confession. Helaas mochten er maar dertig man in de zaal zijn, waardoor er nog maar ruimte was voor vijf personen in het publiek. Niet echt motiverend om alles te geven, maar desondanks deden de studenten dat wel. Ze knalden het verhaal de zaal in en met hun prachtige stemmen wisten ze voor kippenvel te zorgen. Tijdens dit tentamen hielden ze zich keurig aan alle RIVM-regels. Zingen gebeurde op ruime onderlinge afstand en zelfs de meeste spelscenes vonden op ruime onderlinge afstand plaats. Aangezien theater een contactberoep is, was dat niet eens nodig.

De rollen werden onderling gedeeld. Het overdragen van de hoofdrollen werd onderling subtiel aan elkaar overgedragen door het wisselen van een kledingstuk zodat het publiek dit intrigerende verhaal kon blijven volgen.

Confession vertelt het verhaal van een groep scholieren in het laatste jaar van een katholieke kostschool en de geheime liefde tussen twee leerlingen: Peter en Jason. Terwijl Peter zijn moeder graag wil vertellen over hun relatie, knapt Jason af op het idee dat hun goed bewaarde geheim publiek zou kunnen worden en vooral voor de gevolgen daarvan. Een verhaal over het geloof in de liefde, -in het geloof zelf, -in de ander en vooral het geloof in jezelf. Want wie ben je als je van jezelf niet mag zijn wie je hoopt te zijn?

De voorstelling bevat meer dan 30 nummers en werd bijna uitsluitend gezongen: een muzikale achtbaan van pop tot ballad en van rock tot gospel.

De studenten zijn er uitstekend in geslaagd het boeiende verhaal te vertellen. De zang was verzorgd en het spel en de choreografie zorgden voor een sober uitgevoerde musical zodat het aan het publiek was in de eigen beleving de setting van dit verhaal in te vullen. De zang stond centraal en die kwam prima tot zijn recht.

Alles binnen deze productie is door de studenten verzorgd zoals het decor, rekwisieten, staging en lichtplan. Daarnaast waren er maar een beperkt aantal lessen, waarin de studenten begeleiding kregen. Er moest dus veel zelf gerepeteerd worden. Het decor is miniem maar toch slagen de studenten erin het verhaal geheel geloofwaardig te brengen en vooral ook vocaal indruk te maken.

Het is zeker een verhaal dat verteld moet blijven worden. Niet alleen rondom het thema homoseksualiteit, maar ook eenzaamheid, acceptatie en religie komen aan bod. Door alle verschillende thema’s in het stuk is er altijd wel iemand waarmee je je kan identificeren. Het kan niet anders dat de studenten dit tentamen met goede cijfers hebben gehaald.

Cast: Shay Lachman, Martijn Smids, Sem van der Hijden, Bas van Rijswijk, Emilio Moreno Arias, Bram Ven, Soraya Gerrits, Magtel de Laat, , Isaura Kuyt, Kristine Emde , Sem Gerritsma, Lisa van der Ven en Leonie Kappmeyer
Band: Jelle Ruijssenaars, Koos van den Brekel, Tuur Steeghs, Sander Compeer, Cillian van der Staak, Jeroen Mooi, Lieke Aerts, Hilde Remmers

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden