Op 21, 22 en 23 november is het eerste Musical Online concert te zien. Verschillende bekende en aanstormende musicalartiesten zingen liedjes uit één bepaalde show, in een concert dat online is bij te wonen. Het initiatief komt van musicalacteur Elindo Avastia (Mamma Mia, Kinky Boots) met rollen voor o.a. Juan Gerlo (’40-’45, Ghost Rockers), Zjon Smaal (Mamma Mia, The Lion King), Annefleur van den Berg (The Lion King, Grease), Dana van der Geer (Mamma Mia), Jeroen Sigterman en Noortje van Eijl.

“Ik vind het belangrijk dat we in deze tijden het theater levend houden en creatief blijven denken,” vertelt Elindo. “De culturele sector wordt hard geraakt en veel collega’s zitten werkloos thuis. Op TikTok zag ik een trend ontstaan waarbij gebruikers met elkaar op afstand musicals speelde. Dat bracht me op het idee om het Musical Online concert te organiseren.”

Het eerste Musical Online concert brengt liedjes uit de musical Waitress, opgenomen vanuit de veiligheid van ieders eigen huis. “Ik heb voor Waitress gekozen, omdat ik het prachtige muziek vind,” vertelt Elindo. “Maar de keuze heeft ook een praktische reden: de muziek bestaat uit veel solo’s en heeft geen groot koor nodig. Het is een concert, daarom brengen we natuurlijk enkel de nummers uit de show en spelen niet de volledige voorstelling. Met zelfgemaakte kostuums en visuele effecten zorgen we op een creatieve manier toch voor een mooi geheel.”

De originele Nederlandse productie van Waitress had nu in de theaters moeten staan. Elindo: “Iedere musical liefhebber keek daar al heel lang naar uit, maar helaas door de huidige situatie mocht het er niet van komen. Hopelijk kunnen we mensen toch al een beetje van de show laten proeven door deze fantastische muziek te zingen.

Een ticket voor het online musicalconcert van Musical Online is via www.musicalonline.eu te koop vanaf €2,99 en is vanaf 21 november te zien. De opbrengst zal volledig gaan naar de meewerkende artiesten.

Lees ook:
Musicalsites praat met: Elindo Avastia