Stel je eens voor. Eten in het slechtste restaurant ter wereld? Lopen over het Naaktslakken-pad? Superheld Pierre Jean-Jacques, met zeer fijne neus, moet het allemaal doorstaan. Nu kan hij met Lavendel trouwen en nog lang en gelukkig leven. Voor zover het “masterplan”. Ware het niet dat zijn prinses-in-nood helemaal niet zit te wachten op zo’n suf sprookjeseinde. Maar vooruit, een tongzoen moet kunnen. Of toch niet? Dan is er “de troubadour” die een zoetsappig sprookje voorschrijM waar de spelers helemaal geen zin in hebben. Het is ze allemaal niet vies en niet spannend genoeg.

“Spelers verruilen suf sprookje voor ‘reteranzig’ theater”, schrij; de Theaterkrant naar aanleiding van de openingsvoorstelling in het Ro?erdamse Maaspodium. En dat sluit naadloos aan bij het idee van de jonge, veelbelovende maker Milan Boele van Hensbroek (o.a. bekend van MAAS en BonteHond). De Vreselijk Vieze Voorstelling is een voorstelling waarmee de viezigheid van alledag wordt gevierd. Hoe leuk is het leven als alles alMjd veilig en schoon moet zijn? Is het niet heerlijk om eens buiten de lijntjes te kleuren? Een smerig sprookje met een keurig decor dat na elke voorstelling flink geschrobd moet worden, en dat een bezoeker al typeerde als “Jackass” voor kinderen.

De Vreselijk Vieze Voorstelling speelt momenteel in het hele land, onder meer in Den Haag (De Nieuwe Regentes), Utrecht (Stadsschouwburg), Naaldwijk (Westlandtheater De Naald), De Meern (Podium Hoge Woerd) en Tilburg (Theaters Tilburg). Bekijk de volledige website op www.onderhetburo.com/speellijst. Met Sabrina Nabermacnack en Dennie Lukkezen,

concept Milan Boele van Hensbroek, regie-coaching Rene Geerlings, dramaturgie Joost Segers en tekstbijdragen van Eva Gouda.

Foto: Joep van Aert.