Vanaf 30 maart is The Bodyguard gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner, voor slechts vijf maanden terug in het Beatrix Theater Utrecht. De hitmusical vertelt het romantische verhaal van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer en bevat de hits van Whitney Houston, waaronder ‘I Wanna Dance With Somebody’, ‘Run To You’ en natuurlijk haar grootste wereldhit ‘I Will Always Love You’. Vanmorgen was de perspresentatie en zagen we een geen hoop bekenden uit de cast van Tina de musical. Zij gaan van het ene popicoon ( Tina Turner ) over naar het volgende popicoon ( Whitney Houston ).

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat The Bodyguard in Nederland te zien was. Destijds was de musical een groot succes met meer dan 850.000 bezoekers en werd de productie bekroond met diverse awards, waaronder die voor ‘Beste Musical’. Whitney Houston is één van de succesvolste zangeressen aller tijden. Haar cover van ‘I Will Always Love You’, uit de film The Bodyguard (1992), heeft meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht en is daarmee tot op de dag van vandaag de bestverkochte soundtrack aller tijden. De musical wordt gemoderniseerd. Zo zal de rol van Devaney gespeeld worden door een vrouw ( Noah Blindenburg ) en zullen de kinderen die meespelen zowel jongens als meisjes zijn i.p.v. alleen jongens zoals in 2015-2017. 

The Bodyguard

The Bodyguard vertelt het verhaal van Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, die wordt ingehuurd door popster Rachel Marron als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging? Op 27 september 2015 ging The Bodyguard in Nederland in première en was te zien tot 16 juli 2017. In totaal werden er 647 voorstellingen opgevoerd en zagen meer dan 850.000 bezoekers de musical. De hoofdrol van Rachel Marron werd destijds onder meer gespeeld door Romy Monteiro en April Darby.

The Bodyguard is vanaf 30 maart gedurende vijf maanden exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht en volgt daarmee TINA – De Tina Turner Musical op. Op 16 april is de première.

Kijk voor tickets hier