Gisteravond vond de voorlopig laatste editie plaats van de concertreeks van Roox.live. Een initiatief van Steven Roox. De theatersector heeft het zwaar getroffen in deze crisis. De deuren gingen onverbiddelijk dicht, en het uitzicht op nieuwe voorstellingen werd telkens kleiner. Om alle liefhebbers toch te kunnen bedienen, begon Steven Roox als eerste in Nederland met livestream concerten die op Musicalsites te zien waren. Zodra er weer wat publiek aanwezig mocht zijn, gingen de deuren open en kon het publiek op ruime afstand van elkaar volop genieten van de concerten. Voor velen was het de eerste keer dat ze weer bij een concert aanwezig waren na de Corona-crisis.

De Koepelgevangenis in Breda

De concerten vonden plaats in de Koepelgevangenis in Breda, een tot de verbeelding sprekende omgeving, die was omgetoverd tot een sfeervolle, intieme en adembenemende concertsetting, met state-of-the art geluid! Terwijl je je als publiek je middenin de gevangenis bevindt, bestaat het decor uit cellen die zich rondom bevinden waar tot voor kort gevangenen opgesloten zaten.

Doordat men tijdens de show gebruikt maakt van speciale draadloze hoofdtelefoons, konden de gasten genieten van een intieme, kraakheldere geluidsbeleving, en alsnog de galm en de grandeur voelen en horen van de gevangenis! Wellicht ook iets voor de theaters waardoor je nog meer kunt genieten van een mooie liveshow en niets je afleidt, waardoor je op kunt gaan in de show.

Voor de optredende artiesten was het ook een feest en best wel spannend. Een feest omdat ze eindelijk weer eens kunnen optreden en spannend omdat ze het publiek gewoon zien zitten. In het theater is het licht zo fel dat de cast van een show nauwelijks de zaal in kan kijken. The Show Must Go On was een concert met liedjes uit shows en voorstellingen die ‘hadden moeten spelen’, als ‘corona’ niet roet in het eten had gegooid. Liedjes uit shows als Tina de Musical, Kinky Boots en Anastasia, maar ook de geannuleerde shows van West-End en Broadway kregen hun moment. Kortom, dit was de ideale gelegenheid om alsnog te genieten van de prachtige liedjes die iedereen zo heeft moeten missen.

De cast bestond uit: Tessa Sunniva van Tol, Nyassa Alberta, Yoran de Bont, Rick Sessink, Steven Roox. Muzikale begeleiding: Stef de Hond. Calvin Kromheer was de surprise act van deze avond. Deze talenten verzorgen een geweldige show waarbij het publiek kon genieten van deze unieke theaterervaring en ondergedompeld werd in een scala van bekende nummers. Het publiek was zeer enthousiast en het dak van de gevangenis ging er wederom vanaf.

Support your Vocals

Het organiseren en produceren van de livestream concerten kost enorm veel tijd, geld en moeite. Alle artiesten hebben meegedaan uit liefde voor het vak, en om het publiek te geven waar het naar snakte. Speciaal daarvoor is de actie “Support your Vocals” opgezet. Heb je meegekeken en genoten van 1 of meerdere livestreams, dan kan je de artiesten en letterlijk iédereen achter de schermen helpen met een bijdrage, die gaat integraal naar alle medewerkers.

Meer informatie op www.rooxlive.com.

Lees ook:
In ’t klein met Vajèn van den Bosch

er zijn geen afbeeldingen gevonden