Komende zomer bestaat TapasTheater twee jaar én zal de 100e productie hier in première gaan.

Bij binnenkomst valt het meteen op dat het eet en drink gedeelte heel gezellig is en er is ruime afstand tussen de tafeltjes. De zitjes zijn comformatabel en Tessa Harmsen verwelkomt haar gasten hartelijk. Na een drankje komen de eerste tapas op tafel die stuk voor stuk heerlijk zijn en absoluut uitnodigen naar meer wat absoluut mogelijk is want er is een goede variatie van diverse hapjes.

Tijdens deze presentatie werden voor deze gelegenheid in het Tapasgedeelte een aantal korte fragmenten gespeeld van voorstellingen die normaal in de zaaltjes beneden spelen. Het is meteen duidelijk dat er een grote verscheidenheid aan korte voorstellingen wordt gespeeld door bekende maar ook minder bekende artiesten. Toneel, cabaret of musical, alles is vertegenwoordigd in het aanbod in het unieke concept dat het Tapas theater biedt in een intieme setting.

 

Luuk-a-like

Dan is het tijd voor de voorstelling van Luuk Ransijn. Cabarettalent Luuk is pas 20 jaar oud. Hij verzorgde in 2019 het voorprogramma van Sara Kroos en staat momenteel in de finale van het Griffioen de Stoep Cabaret Festival. 

Luuk ontwikkelde een eigen stijl van zelfgeschreven liedjes en conferences waarbij hij zichzelf begeleidt op piano. Hij verpakt de rauwe kant van de actualiteit in poëtische teksten die je eerst op een verkeerd been zetten en dan keihard binnen komen. 

‘Luuk-a-like’ is een eerlijk programma over identiteit en maatschappelijk engagement. Over hoe je jezelf in de weg kan zitten bij het nastreven van je eigen geluk en idealen. En over hoe de kuil die je zelf graaft, steeds dieper wordt als je niet oplet. Verwacht geen belerende voorstelling, maar een frisse cabaretvoorstelling mét diepte. Luuk heeft een mooie uitstraling en begeleidt zichzelf en weet meten vanaf moment een te boeien en zoekt contact met zijn publiek dat uit zes personen bestaat want meer kunnen er niet in deze zaal waar normaal maximaal 12 mensen in kunnen. Dat maakt het voor Luuk maar ook zijn publiek tot een zeer persoonlijke voorstelling. Dat persoonlijke maakt het ook meteen uniek voor de bezoekers van het Tapas Theater. Een speciale theaterbeleving die u nergens tegen komt.

TapasTheater

TapasTheater is een nieuw concept dat enerzijds ontwikkeld is om de grote groep Nederlanders die nu niet of nauwelijks naar het theater gaat daar toch toe te verleiden en anderzijds om de grote groep jonge artiesten die letterlijk een podium missen een plek te bieden waar ze zich gedurende een langere periode kunnen ontwikkelen en aan een publiek kunnen presenteren. Jonge talenten als Merol, Leids Cabaret Festival winnaar Lisa Ostermann en Amsterdams Kleinkunst Festival winnaar Rosa da Silva beleefden hun doorbraak bij TapasTheater. Maar ook gevestigde namen als Lone van Roosendaal, Alfred van den Heuvel, Tony Neef en Guido Spek hebben in TapasTheater met bijzondere voorstellingen hun grenzen verlegd.

In TapasTheater pick ’n mix je jouw ideale avond samen. In het theatergedeelte in de kelder zijn drie of vier voorstellingen van 20 minuten vier keer op een avond te zien. Je kunt binnenkomen en gaan wanneer je wilt en er is tijd genoeg om één of meerdere voorstellingen te bezoeken. In de gezellige foodbar op de begane grond kan je bijkletsen, borrelen en/of eten, op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Klik hier voor meer informatie en/of  reserveringen

Lees ook:
Homemade Productions presenteert War of the world