De hele cast van Amélie de Musical treedt voor het eerst op tijdens de Uitmarkt in Amsterdam met een medley uit de musical. Amélie de Musical is gebaseerd op de film Amélie, de meest succesvolle Franse film allertijden. De musical is vanaf oktober in heel Nederland te zien. De rol van Amélie wordt gespeeld door de Nederlandse actrice Christanne de Bruijn. Amélie de Musical wordt geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties.

Bekendmaking cast

Naast Christanne zijn in de voorstelling te zien: Ger Otte (Ciske de Rat, The Little Mermaid), Christiaan Koetsier (Theater Terra, Soldaat van Oranje, War Horse), Anouk Snel (Theater Terra’s Peter Pan & Kikker), David Schwarz (Theater Rotterdam, Kwatta), Charlotte Boudry (100% COCO New York), Luka de Baets en Keije Schepers.

Uitmarkt 2021: Musical Awards, the Kick-off

Op 27, 28 en 29 augustus staat de 44ste editie van de Uitmarkt weer op haar vertrouwde stek op het Museumplein in Amsterdam.

Zondag 29 augustus staat in het teken van musicals. Volgend jaar worden tijdens het jubileumjaar voor de 20e keer de Musical Awards uitgereikt en als voorproefje worden er die avond alvast drie publieksprijzen uitgereikt. Daarnaast brengt de cast van Amélie de Musical  tijdens ‘Musical Awards: The Kick-off’ een medley uit de musical Amélie.

Het verhaal van de musical

Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

Amélie de Musical, naar de bekende film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is met live muziek vanaf oktober 2021 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.ameliedemusical.nl