De start van het nieuwe culturele seizoen wordt feestelijk geopend tijdens de Uitmarkt 2021, live vanaf het Museumplein in Amsterdam op 27, 28 en 29 augustus. Na een moeilijk jaar voor de cultuursector is het tijd om te laten zien wat voor moois de Nederlandse muziek- en theaterwereld voor het publiek in petto heeft. Traditiegetrouw is AVROTROS hierbij aanwezig. Dit jaar met een live-concert waarbij een ode aan Doe Maar wordt gebracht en ook met de aftrap van het jubileumjaar van de Musical Awards. Tijdens deze avond worden er eenmalig drie unieke publieksprijzen uitgereikt: stem onderaan op deze pagina op je favoriete musical, musicalperformer en musicalsong en maak kans op 2 tickets. 

Uitmarkt 2021: Mooier dan Ooit, Ode aan Doe Maar

Tijdens de eerste avond van de Uitmarkt 2021 staat de popgroep Doe Maar centraal. Tijdens een sensationeel concert zullen verschillende artiesten, zoals o.a. Jamai, OG3NE, Ruth Jacott en Rob Dekay het unieke repertoire van Doe Maar ten gehore brengen! Zij worden hierbij begeleid door de band van Jimmy van den Nieuwenhuizen. Nummers als Sinds 1 dag of 2, Smoorverliefd en De Bom worden afgewisseld met archiefbeelden van hun concerten waarbij gillende tienermeisjes in de rij staan voor de band en vooraan bij al hun concerten.

Daarnaast wordt er op een speelse wijze geschakeld naar diverse culturele locaties in het hele land met verrassende bijdragen van onder anderen Plien & Bianca en Anne Wil Blankers. Dit concert vormt de start van het Nationaal Theaterweekend en de campagne Mooier dan Ooit, waar meer dan 750 culturele instellingen bij aangesloten zijn. Het concert wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en wordt mede mogelijk gemaakt door NPO Cultuur.

Uitmarkt 2021: Mooier dan Ooit, Ode aan Doe Maar, vrijdag 27 augustus om 20.40 uur bij AVROTROS op NPO 1

Uitmarkt 2021: Musical Awards, the Kick-off

Zondag 29 augustus staat in het teken van musicals! Volgend jaar worden tijdens het jubileumjaar voor de 20e keer de Musical Awards uitgereikt en als voorproefje worden er eenmalig drie unieke publieksprijzen uitgereikt. Daarnaast zien we tijdens ‘Musical Awards: The Kick-off’ verschillende voorproefjes van wat ons het komende seizoen te wachten staat, onder andere van Titanic, Diana & Zonen, Come From Away, The Sound of Music, The Rocky Horror Show, Tina de musical en Aladdin. Maar ook de kleinere musicals zoals Amelie, Spring Awakening en de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond laten zich zien en horen.

Het belooft een sfeervolle avond te worden waarbij stilgestaan wordt bij wat de musicalwereld dit seizoen te bieden heeft! Romy Monteiro en Frits Sissing presenteren dit grootse musicalspektakel voor jong en oud. 

* Kaartverkoop via AVROTROS exclusief voor leden, informatie volgt binnenkort. 

Uitmarkt 2021: Musical Awards, the Kick-off, zondag 29 augustus om 21.35 uur bij AVROTROS op NPO 1

Stem op je favoriete musical, musicalperformer en musicalsong

Volgend jaar worden de Musical Awards voor de 20e keer uitgereikt. Als aftrap van dit jubileumjaar worden er zondag 29 augustus eenmalig al drie unieke publieksprijzen uitgereikt, waardoor ook dit jaar helemaal in het teken staat van musicals. De Musical Awards die deze avond worden uitgereikt zijn de publieksprijzen voor favoriete musicalperformer allertijden (de performer moet minimaal 5 jaar ervaring hebben en in meer dan 1 professionele productie hebben gespeeld), favoriete musicalsong allertijden en favoriete originele Nederlandse musical allertijden. De laatste categorie gaat om een musical die in Nederland is bedacht en gemaakt, en niet eerder in het buitenland is opgevoerd.

Stem hieronder op je favoriet in deze 3 categorieën en maak kans op 2 tickets voor deze speciale avond. De eerste stemronde liep tot en met dinsdag 10 augustus 12.00 uur. Op woensdag 11 augustus om 12.00 uur openen de online stembussen voor de tweede ronde, in deze ronde kan iedereen stemmen op de Top 10 van de 3 categorieën. De reeds uitgebrachte stem blijft staan. De tweede stemronde sluit op vrijdag 20 augustus om 12.00 uur. Tijdens de speciale live-uitzending worden uiteindelijk de 3 publieksprijzen met de meeste stemmen uitgereikt.

Dit is de Top 10 per categorie waar je op kunt stemmen. 

Top 10 favoriete originele Nederlandse musical allertijden

Ciske de Rat, De Marathon, De Tweeling, Doe Maar!, 3 Musketiers, Moeder, ik wil bij de Revue, Petticoat, Soldaat van Oranje, Was getekend, Annie M.G. Schmidt en ZODIAC de musical.  

Top 10 favoriete musicalperformer allertijden

Brigitte Heitzer, Chantal Janzen, Freek Bartels, Nandi van Beurden, Pia Douwes, René van Kooten, Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Vajèn van den Bosch en Willemijn Verkaik.

Top 10 favoriete musicalsong allertijden

‘Alles ademt en leeft’ (The Lion King), ‘Als wij niets doen’ (Soldaat van Oranje), ‘Breng hem thuis’ (Les Misérables), ‘Do-Re-Mi’ (The Sound of Music), ‘Ergens in de sterren’ (Aida), ‘Ik lach om Zwaartekracht’ (Wicked), ‘Mijn leven is van mij’ (Elisabeth), ‘Morgen is vandaag’ (Soldaat van Oranje), ‘Nog één dag’ (Les Misérables) en ‘Het Spook van de Opera’ (The Phantom of the Opera). 

Lees meer op en stem op: https://www.avrotros.nl/musical-awards-gala/gemist/detail/20-jaar-musical-awards-en-een-ode-aan-doe-maar-tijdens-de-uitmarkt-2021/