De vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie presenteerden hun voorstelling ‘Homeward’ gebaseerd op de muziek van Paul Simon.

Anna Geerse (Grace) , David van Dam, (Alex)  Esmée Pieters (April) , Lieke Meijers (Kathy) en Timon Kornelis (Duncan) vertelden het verhaal van twee vrienden die samen op weg zijn beroemd te worden met hun eigen muziek.

De tijdloze muziek van Paul Simon stond centraal in het verhaal. Paul Simon is bekend van zijn samenwerking met Art Garfunkel van 1964 tot 1970 waarbij zij hits scoorden als Mrs. Robinson, The Boxer en Bridge over Troubled Water maar ook de  LP Graceland waarbij Paul Simon samenwerkte met Ladysmith Black Mambazo in 1986. Dit vormde een van zijn grootste successen.

De voorstelling begint bij een concert dat de twee vrienden geven aan de vooravond van de lancering van hun muziek waarbij Duncan, Alex en zijn zus Kathy aan het prille begin van hun carrière staan.

Alles lijkt voorspoedig te gaan totdat Duncan iets wil bespreken waar Alex niet over wil praten. Als Duncan toch zijn zin doordrukt, ontstaat er een breuk. In 1970 ontstond in de samenwerking tussen Simon en Garfunkel ook een breuk die er voor zorgde dat er van dit duo geen nieuwe nummers werd uitgebracht, met uitzondering van My Little Town in 1975.

Door midddel van flasbacks wordt in de tweede acte duidelijk wat er speelt tussen de twee mannen. Alles wordt omlijst door muziek van Paul Simon waarbij Hilmar Leujes en Alan Evans dit op meesterlijke wijze muzikaal begeleiden. De muziek wordt door de studenten vertolkt en is mooi in het verhaal gepast.

De scenes worden op twee plekken gespeeld in het theater. On stage en off stage en soms ook in een treincoupé die aangeeft dat de groep on tour is.

Regie: Steven Moonen
Script: Manon Piket
Lichtontwerp: Ewout Heijbroek

Naast het traditionele Popproject speelt het 4e jaar dit jaar ook een Klassiek project, een primeur op de Akademie.

Verhalen rond Maria Callas vormen het hart van de voorstelling, waarin de studenten en het publiek kennis maken met bekende en minder bekende klassiekers. Wie was Maria Callas? Wat dreef haar? En waarom worden miljoenen mensen betoverd door haar stem?

Cast: Annelieke van Genk, Britt van Doorn, Eefje Jansen en Sebastiaan Hoen

Script en regie: Bas Groenenberg
Muzikale leiding: Billy Maluw
Cello: Len van der Hoeven
Vocal coaching: Margot Giselle
Lichtontwerp: Ewout Heijbroek