De acteur of actrice die tijdens het Musical Awards Gala 2022 de prijs voor Aanstormend Talent wint, krijgt niet alleen een award mee naar huis, maar wordt het komend seizoen ook gesteund. AFAS, het bedrijf dat haar naam al aan twee theaters in Nederland heeft gegeven, wordt naamgever van deze prijs.

AFAS Software, het bedrijf uit Leusden, heeft zich de laatste jaren enorm op de kaart gezet door haar naam te geven aan culturele instellingen. Zo is er het AFAS Circustheater in Scheveningen, AFAS Live in Amsterdam, de AFAS zaal in Flint Theater in Amersfoort en sinds kort heeft het bedrijf haar eigen AFAS Theater in Leusden, waar 14 de musical te zien is. Vanaf heden draagt ook de prijs voor Aanstormend Talent bij de Musical Awards hun naam. 

‘We vinden het heel belangrijk dat nieuw talent alle kansen krijgt om zich te blijven ontwikkelen,’ laat AFAS- directeur Bas van der Veldt weten. ‘Een award is prachtig en staat mooi in de kast, maar je moet in deze talenten investeren zodat zij of hij het beste uit zichzelf kan halen. Daarom hebben wij ons als bedrijf verbonden aan deze specifieke award.’ 

In de categorie aanstormend talent zijn dit jaar vier acteurs en actrices genomineerd. Esmee Mardjan voor haar rol van Liesl in The Sound of Music, Suzanna Pleiter voor haar meerdere rollen in 100% Coco, Dave Rijnders als Omar in Disney’s Aladdin en Danique Graanoogst voor haar vertolking van Meghan Markle in de musical Diana & Zonen. 

Dat de award voor Aanstormend Talent vaak een springplank is naar grotere rollen, heeft het verleden inmiddels bewezen. Eerdere winnaars van deze award zijn onder andere Silver Metz, Romy Monteiro, Noortje Herlaar, Anouk Maas, Freek Bartels, Jamai Loman en Céline Purcell.       

De uitreiking van de Musical Awards vindt plaats op donderdag 28 april 2022 vanuit RTM Stage, de nieuwe grootste theaterzaal van Nederland, in Rotterdam Ahoy. Het gala wordt live uitgezonden bij de AVROTROS op NPO1 vanaf 20.35 uur.