Darren  van der Lek neemt morgen onze Instagram over. Darren vertolkt de rol van Iago in de musical Aladdin. Hij neemt jou morgen mee voor een kijkje achter de schermen en natuurlijk kan je hem ook vragen stellen.

Darren van der Lek

Darren studeerde in 2009 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater te Amsterdam. Hier kreeg hij les van onder anderen Frank Sanders, Lieneke le Roux, Trudy de Jong en Margot Giselle. Naast zijn opleiding volgde hij ook workshops in Los Angeles bij IDA Hollywood en Lis Lewis, de zangcoach van The Pussycat Dolls, Rihanna en Britney Spears.

Theater/televisie/film

In de zomer van 2020 zou hij te zien zijn als zanger in Universal Studio’s Japan. Hij was in 2019-2020 te zien in de musical Kinky Boots in de rol van Referee Angel. In 2019 speelde hij Ryder in Nickelodeon’s Paw Patrol Live en was die zomer ook te zien in het ensemble van Aida in Concert. In 2017 was hij swing in de musical On your Feet!. Voorgaande jaren ook te zien in de musicals Klaas Vaak, De Sprookjesboom, Woezel en Pip, en in verschillende producties van de Efteling, van Hoorne Entertainment en Dromenjager.

Overig

Darren van der Lek was te  zien in commercials en is werkzaam als stemacteur in animatieseries. Hij was poppenspeler in de series Wat een poppenkast! en Woezel en Pip – Videoland waarin hij alle mannelijke rollen vertolkte.