‘Alles kan gebeuren in het woud…’ was het avondconcert van Fontys Muziektheater 3. De klas had het zichzelf extra moeilijk gemaakt. Normaal gesproken worden bij een avondconcert de rollen verdeeld. In dit geval zou de rol van b.v. de bakker afwisselend door twee of drie personen worden gespeeld. Door het doorgeven van de bakkersmuts is dan altijd gelijk duidelijk wie die rol voor zijn verantwoording neemt. Maar deze klas koos ervoor om ieder een hele rol voor zijn rekening te nemen en dan ook nog eens tijdens de tweede voorstelling een compleet andere rol te spelen. En dat dan ook nog eens met de ingewikkelde muziek van Stephan Sondheim. Een hele bijzondere prestatie van deze derdejaars.

Het was leuk om te zien hoe iedereen een eigen invulling gaf aan de rol waardoor je een andere energie zag tussen de twee voorstellingen. Beide avonden was de zaal goed gevuld en kregen de studenten veel respons vanuit de zaal.

Verhaal

Om hun felbegeerde kind te krijgen, worden een onnozele bakker en zijn kordate vrouw met een onmogelijke opdracht het bos in gestuurd. Daar blijken ze ongewild de spil te vormen in de sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sjaak en de bonenstaak. Maar zijn heksen, wolven en reuzen eigenlijk de grootste bedreiging voor je geluk? En wat is de prijs voor het Lang En Gelukkig waar iedereen op hoopt?

CAST MELK (12 APRIL)

Bakker: Brecht Coppers
Bakkersvrouw: Demi Hubers
Heks: Wera Misset
Roodkapje: Clarissa Bruhn
Sjaak: Bjorn Geudens
Assepoester: Anna Felke
Verteller/Wolf/Mysterieuze Man: Ramon Andriessen
Assepoesters Prins: Arnout Bultje
Raponsels Prins: Kevin Manuputty
Raponsel: Danique Dusée
Stiefmoeder: Elise van Wanrooij
Florinda: Kim Cornelissen
Lucinda: Nigel Vugts
Sjaaks moeder: Silvana Rocha

CAST WITJE (13 APRIL)

Bakker: Nigel Vugts
Bakkersvrouw: Kim Cornelissen
Heks: Elise van Wanrooij
Roodkapje: Silvana Rocha
Sjaak: Bjorn Geudens
Assepoester: Danique Dusée
Verteller/Wolf/Mysterieuze Man: Ramon Andriessen
Assepoesters Prins: Kevin Manuputty
Raponsels Prins: Arnout Bultje
Raponsel: Anna Felke
Stiefmoeder: Clarissa Bruhn
Florinda: Brecht Coppers
Lucinda: Wera Misset
Sjaaks moeder: Demi Hubers

De muzikale leiding was in handen van Koos van den Brekel die na afloop van de tweede voorstelling nog even in het zonnetje werd gezet omdat hij de school gaat verlaten.