Het was in september 2006 dat het idee geboren werd om binnen de gemeente Velsen een plek te bieden waar de jeugdmusicalleden die de leeftijdsgrens gepasseerd zijn hun musicalpassie kunnen blijven uitoefenen.

Musicalvereniging Unidos is geboren en hun eerste productie toen was Jekyll & Hyde.

Unidos heeft rond de 35 spelers in de leeftijd van 20 tot 40 jaar en elk jaar brengen zij in februari een productie ten tonele waarbij ook elk jaar de lat weer hoger  wordt gelegd. De kwaliteit is zeer hoog zowel in dans en in spel doen ze niet onder aan professionele producties. Strakke choreo’s, loepzuivere zang en geloofwaardig spel is iets dat je bij Unidos mag verwachten.

Wat hebben we door de jaren heen genoten van ondermeer producties als;  Titanic, De Jantjes,  Petticoat, Spring Awakening en Aida.

De productie Thorougly Modern Millie heeft dit hoge niveau zelfs weten te verzilveren met een Amateur Musical Award voor ‘Beste Musical’. Deze stond dan ook te pronken in de foyer van de Stadsschouwburg in Velsen, het ‘thuistheater’ van Unidos.

Vandaag, oktober 2021 brengen de leden een ode aan al hun producties en nemen het publiek mee op een reis door de tijd. Hoewel niet in chronologische volgorde zagen we, en hoorden we vooral de prachtige nummers uit verschillende producties voorbij komen. Zonder iemand te kort te willen doen noemen we toch even Rick en Esther met het prachtige ‘Zie mij’ uit de minder bekende titel ‘Bare’  en ook de heren in ‘shit dit leven’ uit Spring Awakening waren een hoogtepunt.

Maar de beste momenten zijn toch als het hele ‘team’ op het podium staat. Het ‘Gezegend Nubië’ zorgt (wederom) voor torenhoog kippenvel en ook de finalesong uit het prachtige Titanic knalt door de zaal.  De Jantjes staan natuurlijk garant voor een feestje, zowel op als van het podium en dat was ook heerlijk om weer mee te maken.

We krijgen als finalestuk een voorproefje van de volgende productie met ‘Sta op en loop” uit Urinetown. We kunnen niet wachten!
Volg de vereniging, steun ze ook als u kan en kijk op www.musicalvereniging-unidos.nl voor alle informatie.

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen