Het Musical Awards Gala keert terug. Na een afwezigheid van twee jaar wordt het prestigieuze gala voor de twintigste keer georganiseerd. Voor dit jubileum is Rotterdam Ahoy op donderdag 28 april 2022 het decor waar deze avond de belangrijkste musicalprijzen in Nederland worden uitgereikt. Deze groots opgezette liveshow zal rechtstreeks worden uitgezonden bij AVROTROS op NPO 1. Net als voorgaande jaren neemt Frits Sissing de presentatie voor zijn rekening. 

Tijdens de feestelijke live-uitzending op 28 april 2022 in Rotterdam Ahoy worden naast alle reguliere prijzen ook de Publieksprijzen voor beste Musical van het Jaar en de beste Familiemusical uitgereikt. De eerste stemronde loopt tot en met 25 maart. Op 28 maart 2022 wordt de eerste uitslag bekend gemaakt. Per categorie gaan de drie musicals met de meeste stemmen door naar de finaleronde. Van 1 april tot en met 25 april twaalf uur ’s nachts kan er dan alleen nog gestemd worden op de drie finalisten. Tijdens de live-uitzending van het Musical Awards Gala op 28 april kan men alleen nog stemmen via SMS en een telefoonnummer. ‘Twintig jaar Musical Awards moet gevierd worden,’ laat Erwin van Lambaart, voorzitter van de Stichting Musical Awards weten. ‘Vanwege het jubileum, maar ook dat we weer volop naar de theaters mogen. Er zijn weer prachtige producties te zien. Ook in het afgelopen jaar was dat zo. Hoe mooi is het dus dat wij deze creatieve mensen tijdens het Musical Awards Gala extra in de schijnwerpers kunnen zetten.’

De laatste keer dat het Musical Awards Gala werd georganiseerd, was op 23 januari 2020, anderhalve maand voordat de wereld in de greep raakte van COVID-19. Alle musicalproducties kwamen lange tijd stil te liggen en in de maanden dat er kortstondig wel kon worden opgetreden, was er niet genoeg tijd om de voorstellingen, crew en cast te beoordelen voor een Musical Award. Wel werden er tijdens de Uitmarkt in Amsterdam drie speciale Musical Awards uitgereikt. Dit waren de awards voor favoriete musicalperformer allertijden (Simone Kleinsma), favoriete musicalsong allertijden (Mijn leven is van mij uit Elisabeth door Pia Douwes) en de Musical Award voor favoriete originele Nederlandse musical allertijden (Soldaat van Oranje – De Musical). 

‘We zijn enorm blij dat we dit gala weer mogen houden,’ laat juryvoorzitter Jon van Eerd van de Stichting Musical Awards weten. ‘We kijken naar de musicals die ook vorig jaar al in het theater hebben gestaan en anderen zijn nog steeds te zien. Voor de theaterwereld is het een vreemde tijd geweest, maar we zijn weer terug.’

Meer informatie en kaartverkoop: www.musicalawards.nl

De twintigste editie van het Musical Awards Gala vindt plaats op 28 april 2022 vanuit Rotterdam Ahoy en wordt vanaf 20.30 rechtstreeks uitgezonden op NPO1.