De Publieksprijzen voor de beste Musical van het jaar en de beste Familiemusical van het jaar, de Leukstetickets.nl Publieksprijzen, worden uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala op 28 april 2022. Anders dan bij veel andere prijzen, wordt voor deze prijs geen speciale jury samengesteld. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op de deelnemende musicals en bepaalt zodoende welke musicals op 28 april 2022 de Leukstetickets.nl Publieksprijzen wint. De deelnemende musicals voldoen aan de eisen zoals gesteld in het reglement van de Stichting Musical Awards en hebben gespeeld tussen 1 juli 2021 en 13 maart 2022.

Nieuw ten opzichte van de vorige edities

Bij deze editie zijn er voor het eerst 2 categorieën. Namelijk de categorie “Volwassen Musical” en de categorie “Familie Musical”. Per persoon kan er op 1 musical gestemd worden. Bij de genomineerden staat duidelijk tot welke categorie ze behoren.

Er zijn 2 stemrondes

Stemronde 1:  t/m 25 maart 2022

Tot en met 25 maart 2022 kan er op de deelnemers worden gestemd via deze website. Op 28 maart 2022 wordt de eindstand van Stemronde 1 bekend gemaakt. Per categorie gaan de 3 musicals met de meeste stemmen, door naar de finaleronde en maken kans op de Leukstetickets.nl Publieksprijzen. Stemmen kan je hier!!

Stemronde 2 De Finaleronde: van 1 t/m 25 april 2022

Van 1 t/m 25 april 2022 kan er alleen nog gestemd worden op de 3 finalisten. Dat zijn de musicals die in de voorronde de meeste stemmen hebben behaald. Deze 3 musicals behouden hun behaalde stemmen uit ronde 1. Iedereen die in de voorronde heeft gestemd, mag in de finaleronde nogmaals stemmen.

Er kan in de finaleronde via deze website gestemd worden tot 25 april 2022 om 23:59 uur. Tijdens de live-uitzending van het Musical Awards Gala op 28 april 2022 kan er vervolgens alleen nog via SMS en een telefoonnummer gestemd worden (de nummers worden op TV getoond). Tijdens de live-uitzending sluiten de lijnen en worden de stemmen door de notaris gecontroleerd. Vervolgens worden de winnaars van de leukstetickets.nl Publieksprijzen live op TV bekend gemaakt. Per categorie is dit de finalist die alles bij elkaar opgeteld (stemronde 1 + finaleronde + SMS-stemmen + telefoonstemmen) de meeste stemmen van het Nederlands publiek heeft gekregen.

Te winnen prijs

Stemmers maken met hun stem kans op de hoofdprijs: twee musical tickets naar keuze!

De prijswinnaar krijgt na 25 april 2022 een persoonlijk bericht.

De uitreiking

Op 28 april 2022 worden de Leukstetickets.nl Publieksprijzen uitgereikt tijdens de 20e editie van het Musical Awards Gala. Het gala is live te zien zijn bij de AVROTROS op NPO1. Tijdens deze groots opgezette liveshow vanuit Ahoy, Rotterdam worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt.

Vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan hier voor de meest gestelde vragen en de contactgegevens.