Vanmiddag werd de gehele cast van de Broadway en Netflix-hit The Prom bekendgemaakt. De pers werd volledig ‘over the top’ ontvangen in Prom-sferen. Dus een paarse loper, glittergordijnen, discobollen, glamour, punch, hapjes en muziek. Alles wat je van een officiële prom mag verwachten.

Producent Hans Cornelissen stelde de gehele cast voor. Naast Pia Douwes, de naam die eerder naar buiten is gebracht, spelen Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers, Sjoerd Oomen en Rogier Komproe de hoofdrollen in deze feel good musical, waarvan de gelijknamige Netflixfilm met Meryl Streep ook een enorm succes is.

‘Ruud de Graaf en ik zijn superblij met deze cast,’ laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. ‘We hebben denk ik een mooie combinatie gevonden van zeer gevestigde namen met uitstekende comedy skills en veelbelovend jong talent. Met Pia Douwes en Joke de Kruijf hebben we tevens een uniek musicalduo in huis. Sinds ze in 1991 beiden doorbraken met hun rollen in de eerste Nederlandse versie van Les Misérables werden ze hartsvriendinnen maar stonden nooit meer samen in een productie. Het is bijzonder dat we beide vedettes nu in The Prom weer gezamenlijk op het toneel kunnen brengen. En voor de jonge talenten, Juliëtte van Tongeren die nu in Titanic te zien is en Soraya Gerrits die momenteel de jonge Lady Di vertolkt, zijn het hun eerste hoofdrollen. De regie is in handen van Paul van Ewijk en Jurrian van Dongen tekent voor de Nederlandse vertaling.’

Het verhaal

Vier uitgedoofde Broadway-sterren doen alles om weer te gaan stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te staan en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

De Broadway-musical ontving zes Tony-nominaties en won de Drama Desk Award voor beste musical. In de succesvolle Netflix Original Film werden de hoofdrollen gespeeld door Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman.

Cast:

Pia Douwes
Joke de Kruijf
Dennis Willekens
Wieneke Remmers
Rogier Komproe
Soraya Gerrits
Juliëtte van Tongeren
Barry Beijer
Sjoerd Oomen
Gina Bentvelsen
Nathalie Chaves
Thom Koolen
Jimi Hendrikse
Melise de Winter
Martijn van Voskuijlen
Liesanne van Dongen
Arjen Kimenai
Eliane Kwee
Brecht van Arnhem
Judith van der Wijst
Jelmer Engelaar
Menno Dekker
Floor Hanneke Brüggenwirth
Belle van der Pijl

 

The Prom is komend seizoen te zien door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op: https://www.degraafencornelissen.nl/production/the-prom/