De tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden hun kerstvoorstelling ‘De Showcruise’. Een doldwaze voorstelling waarbij de passagiers en het personeel tijdens een cruise worden gevolgd. We zien o.a. een vlogster, een rijk echtpaar, een waarzegster, een kok en een yogalerares. Normaal verloopt een cruise rustig en kalm maar dat is bij deze cruise zeker niet het geval. Het is een lichtelijk losgeslagen bende waarbij passagiers en bemanning samen en afzonderlijk van elkaar de meeste vreemde dingen uithalen.

Doordat de voorstelling lekker over de top werd gespeeld, zaten er mooie herkenbare punten in zoals o.a. bij de vlogster en yogalerares waardoor het publiek regelmatig in lachen uitbarstte.

Daarnaast kreeg iedere student zijn moment om te shinen tijdens de scenes. Dat ging perfect want elke stoel was bezet dus er was maximale aandacht.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leidt op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk en Eddy Habbema.

Naast zang, dans en spel besteden we aandacht aan vakken als musical schrijven (script en muziek), decor- en lichtontwerp en productie. Kijk voor meer informatie op: https://www.franksandersakademie.nl/

Cast: Quinten De Baets, Marleen Bakker, Tessa van Bergen, Lars van den Bosch, Maud Bruineberg, Cheyenne Groeneveld, Elvera van de Meent, Rijanne Mink, Melodi Savur en Rick Verbraak.

De voorstelling stond onder leiding van Roosmarijn van Bohemen en Yannick Plugers.