Jasper van den Brink en Valerie Lai speelden gisteravond hun Vocal Performance (VP) en studeerden daarmee af aan Codarts Muziektheater. Het VP fungeert als een visitekaartje van de individuele vierdejaarsstudent. Er worden coaches gekozen om de student te begeleiden bij de spannende zoektocht waarin muziek en theater elkaar versterken en eigenheid en ambacht elkaar ontmoeten. Een concert waarbij vanuit noodzaak een verhaal wordt verteld, gezongen, gespeeld en vormgegeven.

Jasper van den Brink – Dagen van gras, dagen van stro

Dagen van gras, dagen van stro gaat over vertrouwen verliezen, vallen en overeind krabbelen en opnieuw weer durven vertrouwen. Jasper vertelt bij het begin van zijn VP dat hij nogal vergeetachtig en om die reden weet hij niet helemaal wat hij wil vertellen want hij is het vergeten. Er zijn echter gebeurtenissen die zo ingrijpend waren dat hij ze niet kan vergeten.

Jasper vertelt op een mooie, ingetogen en kwetsbare wijze zijn verhaal en waarbij hij mooie nummers brengt, begeleid op de vleugel door Kees van Zantwijk. Jasper is binnenkort te zien in het ensemble van Jesus Christ Superstar. 

Regie: Marijn Brouwers
Muzikaal leider; Kees van Zantwijk

Valerie Lai – Waar het over gaat

Valerie heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan haar zelfgeschreven stuk. Muziek, teksten en concept waren allemaal bedacht door Valerie. Valerie heeft gespeeld in de laatste versie van Spring Awakening van Opus One en is binnenkort te zien in het ensemble van Jesus Christ Superstar. 

Valerie vertelt haar verhaal met passie, liefde en uit haar hart en dat maakt deze voorstellingen ook zo mooi. Geen script van een musical maar een eigen verhaal waar alles in zit. Met haar mooie gedreven spel, soms met medewerking van haar begeleider Ezra van Nassauw, weet ze haar publiek te raken, in een verhaal dat helemaal authentiek is. Dan is onmogelijk om niet geboeid te blijven kijken en genieten.

Waar het over gaat?

  • The exploration of zelfbewustzijn
  • Een onderzoek naar identity
  • The complexity van het leven
  • Een ode to nostalgia
  • The humor van het relativeren
  • Een poging tot understanding
  • De vraag naar connection
  • The hope for the toekomst
  • Een oproep tot action

Coaching: Tjyjing Liu en Ezra van Nassauw

De diversiteit van deze twee voorstellingen is tekenend voor alles wat op de scholen die wij mogen bezoeken gebeurt. Die talenten van nu zijn de artiesten van morgen en wij mogen daar verslag van doen en van genieten van voorstellingen die door de studenten zelf gemaakt zijn.