Gisteravond vond weer een editie plaats van de concertreeks van Roox.live. Een initiatief van Steven Roox. De theatersector heeft het zwaar getroffen in deze crisis. De deuren gingen onverbiddelijk dicht, en het uitzicht op nieuwe voorstellingen werd telkens kleiner. Om alle liefhebbers toch te kunnen bedienen, heeft Steven Roox live Facebookmusicalconcerten gegeven, die altijd te zien waren op Musicalsites.nl. Ook gisteravond was er weer een live-stream.

Voor de optredende artiesten is het ook een feest en best wel spannend. Een feest omdat ze eindelijk weer eens kunnen optreden en spannend omdat ze het publiek gewoon zien zitten. In het theater is het licht zo fel dat de cast van een show nauwelijks de zaal in kan kijken.

 

Voor de laatste keer werd er voor 30 man publiek opgetreden. Immers, vanaf vandaag zijn de regels iets versoepeld en de volgende keer mogen er iets meer dan 100 man publiek in de Koepelgevangenis in Breda. Tijdens de live-stream vertelde Steven dat het publiek dan ieder een eigen koptelefoon krijgt zodat de beleving nog intenser wordt.

Toch was die beleving er gisteravond ook. Wim van den Driessche, Wieneke Remmers, Nandi van Beurden, David van den Tempel, Frank Beurskens en Steven Roox zongen onder de fantastische begeleiding van Stef de Hond verschillende soundtracks uit musicalfilms zoals Les Miserables, The Sound of Music, Evita, West Side Story, The Godfather en The Greatest Showman. Alles werd vlotjes aan elkaar gepraat door Steven met de nodige achtergrondinformatie, interviewtjes en interactie met het publiek. Het concert duurde 75 minuten en met veel tegenzin verliet het publiek de gevangenis. Zij hadden nog wel langer willen blijven zitten. Kijk hieronder het concert terug.

 

Er zijn binnenkort meer concerten. Kijk voor meer informatie op www.Rooxlive.com

Lees ook: Disney Classics trapt concertreeks af

er zijn geen afbeeldingen gevonden