Het musical concert Disney Classics vond gisteravond plaats in de voormalige Koepelgevangenis in Breda. Een unieke locatie voor een uniek concert met de mooiste liedjes uit de beroemde Disney films. Niet alleen werden er nummers uit films gezongen, ook 3 nummers uit musical Aida kwamen voorbij. De enige musical van Disney waarvan geen tekenfilm gemaakt is. 

Disney Classics

De theatersector heeft het zwaar getroffen in deze crisis. De deuren gingen onverbiddelijk dicht, en het uitzicht op nieuwe voorstellingen werd telkens kleiner. Om alle liefhebbers toch te kunnen bedienen, heeft Steven Roox live Facebook Musicalconcerten gegeven, die altijd te zien waren op musicalsites.nl. Onder andere Vajèn van den Bosch, Lois van de Ven, Milan van Waardenburg en Stanley Burleson passeerden de revue. Daar is nu een vervolg op gekomen met een reeks concerten in de Koepel waarbij beperkt publiek aanwezig mocht zijn. 

 

Begeleid voor Rosita van der Woude zongen Vajèn van den Bosch, Linda Verstraten, Marcel Visscher, Milan van Waardenburg en Steven Roox een aantal bekende en wat onbekendere nummers voor een select gezelschap. Er mochten niet meer dan 30 toeschouwers aanwezig zijn in deze nieuwe situatie en wel op minimaal 1,5 meter van elkaar. Heel anders dan in het theater maar de stemming was er niet minder om. Voor de zangers was het ook wennen. Normaal zien ze het publiek niet, maar nu konden ze elke reactie zien.

Alles werd vlotjes aan elkaar gepraat, met de nodige achtergrondinformatie, door Steven Roox  met uiteraard interacties, op afstand,  tussen artiesten en publiek. 

Opmerkelijk dat juist in dezer tijd dit concert plaats kon vinden in een voormalige gevangenis waar we momenteel toch ook enigszins beperkt zijn door het Corona virus. Des te fijner dat deze initiatieven worden ontplooid door mensen die werkzaam zijn in een sector waar men het ook zwaar heeft. Het was een hele bijzondere avond waarbij het publiek volop genoot. 

Overige concerten

De meeste concerten zijn inmiddels uitverkocht op twee concerten na. Meer informatie vind je op: https://www.futuredomeevents.nl/rooxlive

7 juli 

RooxLive Musicalconcert Disney Classics
De mooiste liedjes uit de beroemde Disney films.

14 juli

RooxLive Musicalconcert The show must go on (extra concert)

Lees ook:
Gewoon door, de podcast van musicalsites.nl. Nu met Ruud van Overdijk en Linde Vos