‘Gewoon door’ is dé musical podcast van Nederland. Elke week gaan cabaretier Tommy Zonneveld en componist Jurrian Marx in gesprek met iemand uit de musical wereld. Tommy en Jurian praten over musical, de cultuursector, en nog veel meer. Daarnaast is er elke week een student te gast om haar of zijn creatieve ei kwijt te kunnen. Dit keer met Ruud van Overdijk en als stem van de week Linde Vos met een nummer uit de musical Anastasia.

Ruud  van Overdijk

In 2010 is Ruud cum laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, afdeling Muziektheater met zijn zelfgeschreven afstudeervoorstelling ‘One day Remains’ geregisseerd door Angela Schijf. Daarna werd hij bekend in Nederland door mee te doen aan het live televisieprogramma ‘Op zoek naar Zorro’ waar hij de finale behaalde.

In het theater heeft hij daarna verschillende rollen gespeeld zoals Britt in ‘We Will Rock You’ (Stage Entertainment), Cover Ramon en Zorro in ‘Zorro’ (Stage Entertainment), Jezus in Jesus Christ Superstar (Project JCS) en Roger Davis in de productie ‘RENT’. (M-lab, Delamar Theaterproducties)

Ook internationaal maakt Ruud stappen door in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk de rollen van Roger Davis in ‘RENT’ (Hilbert Productions) en Berger in de broadwayhit ‘HAIR’ (Volkstheater Rostock) te spelen. Ook was hij  te zien in ‘Bernstein’s Mass’ (Musiktheater im Revier Gelsenkirchen) als rocksolist.

Als solist was hij onder andere te zien in ‘RENT in Concert’ (delamar Theater feb 2016), 21 on Air (RTL Live Entertainment), en is leadzanger van de coverband Sesam Sensation.

Als acteur heeft hij verschillende commercials gedraaid en o.a. een gastrol gespeeld in de serie ‘Jeuk!’ en de bioscoopfilm ‘De Zevende Hemel’. Ook is hij een veelgevraagde voice-over voor commercials en tekenfilms.

Meer informatie over Ruud vind je op zijn website

Linde Vos

Linde Vos studeert aan de Fontys Hogeschool in Tilburg in de richting musicaltheater en zong voor ons als stem van de week.

Foto Linde: Dana van der Geer

Lees ook:
‘Gewoon Door’, onze nieuwe podcast met René van Kooten