‘Gewoon Door’ is dé musical podcast van Nederland.  Elke week gaan cabaretier Tommy Zonneveld en componist Jurrian Marx in gesprek met iemand uit de musicalwereld. Tommy en Jurian praten over musical, de cultuursector, en nog veel meer. Daarnaast is er elke week een student te gast om haar of zijn creatieve ei kwijt te kunnen.

In deze aflevering van ‘Gewoon Door’ praten Tommy en Jurrian met René. van Kooten. Over zijn passie, wat deze tijd met hem doet, de musical Anastasia en zijn band Shifting Daylight. Je kunt de podcast beluisteren op Spotify of klink op onderstaande link. Wij wensen je heel veel luisterplezier.

René van Kooten

René begon zijn professionele carrière in 1998 in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden vele hoofdrollen in onder meer Aida, Beauty and the Beast, Les Misérables en Evita.

René begon zijn professionele carrière in 1998 in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden vele hoofdrollen in onder meer Aida (Radames), Beauty and the Beast (Gaston/beest), Les Misérables  (Jean Valjean), Urinetown , Jersey Boys (Tommy DeVito), Into the woods, Aspects of Love (Alex), Kiss of the Spiderwoman (Valentin), Sweeney Todd (Sweeney Todd), The Bridges of Madison County (Robert Kincaid) en Evita (Che).

Naast deze theaterproducties vertolkte hij in 2013 de rol van Jezus in The Passion en speelde hij meerdere jaren in een concertante versie van Andrew Lloyd Webber’s Jesus Christ Superstar

René ontving zowel voor zijn rol van Jean Valjean (Les Misérables ) in 2008 als voor zijn rol van Che (Evita) in 2019 een Musical award voor de beste mannelijke hoofdrol.

Op televisie was René te zien in De Beste Zangers van Nederland 2016 en speelde hij kort in Goede Tijden Slechte Tijden. Verder was hij te horen in meerdere animatiefilms, waaronder Vaiana (Mauï) en Enchanted (prins Edward).

Hij is ook zanger en gitarist van de band Shifting Daylight waarmee hij in 2014 en 2018 een album uitbracht en gedurende 2016 – 2018 langs de theaters toerde met het theaterconcert ”Something so Real”.

Gewoon Door is een initiatief van Tommy Zonneveld en Jurrian Marx

Lees ook:
Julia en David spraken met Marjolijn Touw, kijk hier naar het interview
Musicalsites in gesprek met: Willemijn Maandag
Musicalsites praat met: Esmee Dekker