Vrijdag 22 mei om 19.30 spraken Julia Berendse en David van den Tempel op Instagram van Musicalsites.nl met Marjolijn Touw die de rol van Vrouw Roos & Esmeralda Poen speelt in de musical Hello Dolly! Het werd een heel leuk en boeiend gesprek. Wil het terugkijken? Lees snel verder!

   

Foto Roy Beusker

 

Marjolijn Touw

Opleiding

Academie Voor Kleinkunst in Amsterdam waar ze in 1987 afstudeerde.

Theater

Debuteerde bij het Amsteltoneel en speelde in de cabaret voorstelling Klunder en Co, was een aantal jaren soliste bij Karin Bloemen in Bosje Bloemen en Karin in Concert.  Eerste theatersolo was Hoeren en Heiligen daarna volgde Een Boel Touw en A tribute to S(T)ING. Haar eerste muziektheaterproductie was David Copperfield.

Marjolijn speelde voor het eerst in 1999 mee in een grote musical; Chicago (Mama Morton). Daarna volgde Dobbe, Dobbe, Dobbe, een hommage aan Guus Vleugel, Mamma Mia! (understudy Roos), The Wiz (Sadista), Ciske de Rat- de musical (Ma Vrijmoeth), Mary Poppins (Juf Andrew), Petticoat (mevrouw van Rooden), Disney’s The Little Mermaid (Ursula), Sister Act (Moeder Overste) en Nonsens (moeder overste Regina) Afgelopen jaar was Marjolijn te zien
als de moeder van Annie M.G. Schmidt, Geertruida Maria Bouhuijs, in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt.

Televisie

Marjolijn was te zien in verschillende televisieprogramma’s en series. Zo was ze o.a. te zien in Schreeuw van de Leeuw, Hé Hallo Kobie en Ko, Bruin Goud, Het Zonnetje In Huis, Baantjer en de Moord op de Diva, Kinderen Geen Bezwaar en in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze was presentatrice en zangeres in het programma Uit de Kleren van de RVU. Ook was ze vast jurylid bij het televisieprogramma Una Voce Particolare.

Marjolijn is een veelgevraagd stemactrice voor verschillende animatie/speelfilms, games en tekenfilm- en kinderseries, o.a. As told by Ginger, Wunschpunsch en Disney’s 101 Dalmatiërs, Finding Nemo en Vaiana. Marjolijn is ook regisseuse van een aantal films en series, onder andere Flubber, De Kleine IJsbeer 2, 101 Dalmatiërs en Teletubbies en Tweenies.

Prijzen

In 1986 won ze de Jean-Louis Pisuisse prijs en in 1989 de Pall-Mall Exportprijs. Marjolijn kreeg vijf nominaties voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award; The Wiz, Ciske de Rat, Mary Poppins, Petticoat en Was getekend Annie MG Schmidt. Ze heeft er drie gewonnen; Ciske de Rat (Ma Vrijmoeth), Petticoat (Mevrouw van Rooden) en Was getekend Annie MG Schmidt (moeder van Annie Geertruida Bouhuijs).

Overig

Marjolijn is docent gezongen repertoire o.a. bij Lucia Marthas en de Frank Sanders Musical Academie.

Marjolijn was jarenlang jurylid voor de Annie MG Schmidt prijs en is ambassadeur voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.