De bekende rode neus Jokie en vriendinnetje Jet, uit Carnaval Festival in de Efteling, strijken deze zomer neer in verschillende theaters in Nederland. De interactieve Efteling-musical ‘Jokie en Jet, reizen is een feestje’ is de allereerste musical rondom de Efteling-bewoners Jokie en Jet. Tijdens de 50 minuten durende voorstelling worden (groot)ouders met hun (klein)kinderen meegenomen in een reis over de wereld. Met de bekende liedjes Jokiedokie, Hieperdepiep en Spelen in de speeltuin maken Jokie en Jet er een feestje van. “Ik ben ontzettend blij dat we deze twee vrolijke Efteling-bewoners nu ook buiten de Efteling kunnen laten stralen. Op die manier kunnen nog meer gasten genieten van hun avonturen. Normaal gesproken zouden ze eerst in het Efteling Theater spelen, maar het thema ‘reizen’ van Jokie en Jet leent zich perfect voor een tournee”, vertelt Sandra in ’t Groen, Conceptspecialist Entertainment Efteling. Zaterdag 15 augustus start de tournee in Theater De Leest in Waalwijk. De musical wordt meerdere keren per dag opgevoerd, dus er is plek voor iedereen.
 

Verhaal

Jokie uit de Efteling is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie en iedereen viert feest! Maar oh jee.. Jet heeft zó veel verrassingen voor Jokie… Passen al die cadeautjes wel in de luchtballon?
 
Cast en creatief team
Jokie:                                                              Sven Stevens
Jet:                                                                  Natascha Molly
Script en regie:                                               Mark van Haasteren
Artdirector:                                                      Robert-Jaap Janssen
Decorontwerp:                                                Joris van Veldhoven
Kostuumontwerp:                                           Carla de Kroon
Lichtontwerp:                                                  Wim Dresens
Muzikale leiding:                                             René Merkelbach
Technische productie:                                    Jeroen Frijters
Conceptspecialist Entertainment:                   Sandra in ‘t Groen
 
De Efteling-musical: Jokie en Jet, reizen is een feestje is tot begin mei 2021 te zien in de theaters. Meer informatie via efteling.com/jokiemusical