Tobias Nierop speelt Johan Cruijff in 14 de musical. De voorstelling, die een brutale ode is aan het voetbalicoon met rugnummer 14, gaat over het leven van Johan Cruijff. Myrthe Burger zal de rol van Johans vrouw Danny op zich nemen. De musical is te zien in het gloednieuwe AFAS Theater in Leusden en beleeft op 25 september 2021 zijn wereldpremière. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via 14demusical.nl. De voorstellingen worden gespeeld binnen de dan geldende veiligheidsmaatregelen.
 
 
Regisseur en scriptschrijver Tom de Ket: “Tobias ís Cruijff, dat Amsterdamse lefgozertje dat uitgroeide tot een wereldster. Hij heeft een brutale, energieke uitstraling, maar kan ook ontroeren. Ook kan hij snel schakelen en is hij een teamspeler. Essentieel in onze voorstelling. En Myrthe is de gedroomde Danny voor mij. Een sterke vrouw met een groot gevoel voor humor, die niets met voetbal heeft en Johan met beide benen op de grond hield.”
 
14 de musical
 
14 de musical wordt een voorstelling met nieuwe poprocksongs, spectaculaire scènes, technische hoogstandjes en laat een prachtig tijdsbeeld zien van de jaren zestig en zeventig: de hoogtijdagen van de voetballer. Cruijff was wars van autoriteit en innovatief, binnen en buiten de voetbalwereld. Hij had ‘gogme’ en lef, maar niet omdat hij een held wilde zijn. Het magere jongetje uit Betondorp groeide uit tot een wereldster, maar zijn contactgegevens stonden gewoon in het telefoonboek. Hij won alles wat er te winnen viel, maar verloor ook alles weer. Wat hem er niet van weerhield te blijven voetballen en opnieuw te beginnen. Het motto van de voorstelling is dan ook: Als je vroeg zo veel verloren hebt, dan wil je je hele leven winnen. Maar ook winnen heeft zijn prijs.
 
Tobias Nierop en Myrthe Burger
 
Tobias Nierop en Myrthe Burger komen beiden uit Amsterdam. Tobias Nierop werkte voor uiteenlopende gezelschappen waaronder Orkater, Oostpool, PeerGrouP, Theater Bellevue en Frascati. Hij speelde in grote en kleine zaalproducties, maar ook op locatie. Was te zien in films (Oom Henk, Cheznous) en tv-series. In 2019 was hij voor het eerst te zien in een productie van Tom de Ket: theaterspektakel Mammoet. Tobias rondde in 2020 de opnames af van de nieuwe tv-serie Thuisfront van Tim Oliehoek, die dit jaar op tv te zien zal zijn.
Myrthe Burger speelde onder andere bij Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht. Ook was ze te zien in de voorstellingen Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken, de tv-serie Sluipschutters en de films Fashion Chicks en Jungle. Ze werkte eerder samen met Tom de Ket voor OdiezeeDE VERLEIDERS, Het Pauperparadijs en Mammoet. In 2021 zal Myrthe ook te zien zijn in de Amerikaanse jeugdserie Hunter Street.
 
Meer info op: www.14demusical.nl
 
fotograaf: Han Furnée