Gisteravond moest Sanne den Besten zeer onverwachts afscheid nemen van het programma ‘Op zoek naar Maria’. Wij ontdekten dat in elke derde live-show van ‘Op zoek naar’ er een verrassende ontknoping was. In 2007 moet Sophie Veldhuizen als derde het programma verlaten bij ‘Op zoek naar Evita’. Tijdens de zoektocht naar Joseph moesten Hein Gerrits en Remko Harms tijdens de derde uitzending naar huis. In 2009 was de zoektocht naar Mary Poppins en verliet Angenita van der Mee het strijdtoneel in de derde uitzending en Dennis ten Vergert was het derde slachtoffer bij ‘Op zoek naar Zorro’.

Op zoek naar … is een televisieprogramma van de AVROTROS (voorheen AVRO), waarin de nieuwe hoofdrolspeler van een musical wordt gezocht. In het eerste seizoen gingen ze op zoek naar Evita, dat gewonnen werd door Brigitte Heitzer. In het tweede seizoen zochten ze naar Joseph uit Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Dit seizoen werd gewonnen door Freek Bartels. In het derde seizoen zochten ze Mary Poppins. Dit werd Noortje Herlaar. In 2010 kwam de Avro met de vierde reeks van het programma ‘Op zoek naar…’. Ditmaal werd er gezocht naar een ster voor de hoofdrol in de musical Zorro. Op 26 januari 2021 werd aangekondigd dat ‘Op zoek naar…’ terugkeerde met een vijfde reeks. Hierbij wordt op zoek gegaan naar Maria, hoofdrolspeelster voor The Sound of Music.

Het format is afkomstig uit Groot-Brittannië. Daar werd in het eerste seizoen gezocht naar een Maria voor The Sound of Music via How do you solve a problem like Maria. In het tweede seizoen werd er, eveneens, gezocht naar een Joseph in het programma Any Dream Will Do. In het derde seizoen, I’ll do Anything, werd gezocht naar een Oliver en een Nancy, voor de musical Oliver!.

Foto AvroTros