Theatergroep Manteau uit Gorinchem brengt volgende maand de musical Jesus Christ Superstar in Concert op de planken. Het verhaal over de laatste week van het leven van Jezus is twee keer te zien: eind maart twee semi scenische opvoeringen in de Johanneskerk in Gorinchem Jesus Christ Superstar vertelt het verhaal van de laatste dagen uit het leven van Jezus, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas. 
 
Judas vindt dat Jezus de aandacht te veel vestigt op zijn persoon en zijn principes en idealen ontrouw is. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer Jezus steeds meer aanhangers krijgt en zijn volgelingen hem aansporen hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden.  De lokale Joodse heerser Herodes ziet Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem door naar de Romeinse bestuurder Pontius Pilatus.  Die ziet zich mede door de druk van het volk gedwongen Jezus te laten kruisigen.

De rockopera Jesus Christ Superstar is in 1970 geschreven door Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (liedteksten) en werd op de planken gebracht op West End in Londen en op Broadway in New York. Het album werd een grote hit en ook de verfilming uit 1973 werd een succes. De musical bevat bekende nummers, als I don’t know how to love him en Superstar. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen het stuk, omdat Jezus te veel zou worden neergezet als gewone sterveling. Inmiddels wordt de musical ook opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Jesus Christ Superstar heeft zich al vijftig jaar bewezen, met een verhaal dat al ruim twee eeuwen tot de verbeelding spreekt. Over thema’s als macht, verdeeldheid, aanpassing, jaloezie en woede. En dat allemaal in een show met allerlei muziekstijlen: rock, disco en ballads gaan moeiteloos in elkaar over. Manteau brengt Jesus Christ Superstar in de originele Engelse versie met een 17-koppige cast. De voorstellingen zijn in de Johanneskerk, Nieuwe Hoven 143, Gorinchem.

Jesus Christ Superstar

Voorstellingen vrijdag 25 maart (20.00 uur), zaterdag 26 maart (20.00 uur), de Johanneskerk, Nieuwe Hoven 143, Gorinchem.Kaarten zijn te bestellen via www.theatergroepmanteau.nl of www.ticketview.nl/shop/manteau

Theatergroep Manteau uit Gorinchem biedt sinds 2009 een podium aan enthousiaste talenten op allerlei gebieden, zoals zang, spel en dans. In september bracht een andere cast al Legally Blond op de planken. Eerdere Manteau-producties waren onder meer Aida, Beauty and the Beast en Hairspray. Voor 2022 staat onder meer Zorro op het programma.